Hizmet sadece yatırım değil!

Hizmet sadece yatırım değil!

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Yaşadığımız kenti koruyup, çıtasını yükseltebilmek; bunu yaparken de toplumsal değerlerimizi korumak önemlidir”




...Çevrenin korunmasına yönelik bölgede naylon poşet kullanımını meclisine taşıyan; Gönen'i marka kent yapmak için Gönen'le özdeşleşen ürünlerin coğrafi işaretlendirmesi için TSE nezdinde girişimlerde bulunan; çocuklar arasında uçucu madde kullanımının yaygınlaşması üzerine önce encümenden metruk binaların yıkım kararını alıp, ardından da her çocuk bir sporcu” projesine ortak olarak Gönen'deki ve köylerdeki tüm okullara spor malzemesi dağıtan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, belediye hizmetlerinin yatırımlarla sınırlandırılmasının yanlış olduğunu söyledi.


DEĞERLERİMİZİ KAYBETMEDEN GELİŞMELİYİZ

Yaşama geçirdiği projeler ve yatırımlarla Balıkesir'de örnek gösterilen belediyelerin ilk sırasında gelen Gönen Belediyesi, sosyal ve kültürel projeleriyle de dikkat çekiyor.

Yol, su gibi hizmetlerin belediyelerin hizmeti olarak özdeşleştiğini,rutin olan bu işlerin zaten yapıldığını bildiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yaşadığımız kenti koruyup, çıtasını yükseltebilmek; bunu yaparken de toplumsal değerlerimizi korumak önemlidir” dedi.

Gönen'in farklı bir yapıya sahip olduğunu da kaydeden Başkan Yakar, Gönen, sanayi potasının içinde yer alırken, termal turizme ve tarımsal üretime sahip. Çok ender yerleşim merkezlerinde rastlanabilecek konuma sahibiz. Sahip olduğumuz değerin farkında olarak, gelişmeyi, gelişirken de toplumsal yapımızı korumayı ilke edinmeliyiz” dedi.

Gönen'in marka şehir olduğunu da bildiren Başkan Yakar, Kaplıcalarımızın, iğne oyamızın, etimizin ve baldo pirincimizin coğrafi işaretlenmesi için TSE'ye resmi müracaatta bulunduk. 2013 yılı sonuna kadar Gönen'le özdeşleşen bu ürünler Gönen adına tescillenecek. Bu da Gönenimizi marka şehri yapacak” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZ

Gönen halkını asıl kaygılandıran olayın, ergen yaştaki çocuklar arasında uçucu madde kullanımının yaygınlaşmasını gösteren Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Üç çocuğumuzun yaşamını kaybetmesi, halkımızı derinden sarstı. Yaşamını kaybeden, bizim çocuklarımız. Gönenimizin ve ülkemizin geleceği. Hem Gönen'de yaşayan birey olarak hem de Gönen Belediye Başkanı olarak, sorumluluk üstlenip, halkımızı tedirgin eden bu olaya karşı nelerin yapılabileceğini kaymakamlığımız, emniyetimiz ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle masaya yatırdık.

Gönen'in en önemli sorunun olarak gördüğümüz, sıkıntının giderilmesi, gençlerimizi ve çocuklarımızı olumsuz koşullardan uzak tutabilme adına Her Çocuk Bir Sporcu projesini yaşama geçirdik. Sorunlu çocuklarımızı tespit edip, yakın takibe aldık.

Her çocuk bir sporcu projesi kapsamında Gönen Belediyesi olarak, ilçemizdeki tüm ilköğretim, orta ve lise okullarının yanı sıra köylerimizdeki okullarımıza spor malzemesi sağladık.

Yine öğrencilerimizin rahatça futbol oynayabilmesi için Gönen Belediyesi olarak sentetik çim sahası projesini, Gönen'deki tüm halkımız ve gençlerimiz için de yüzme havuzu, tenis kortu, basket, voleybol ve futbol sahasının içinde bulunduğu spor kompleksi tesisini yaşama geçiriyoruz. Kaymakamlık, eski gülez sinemasını belediyemize tahsis etti. Gençlerimize yönelik kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz.

Sporla uğraşan çocukların ve gençlerin yaşamını disiplin altına alıp, sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılacağına inandığımız için Karşıyaka Mahallemize spor kulübü kurduk. Gönen'de çok fazla motor kazalarının yaşanmasından, genç arkadaşlarımızın yaşamını kaybetmesinden dolayı, gençlerimizin motor tutkusunu giderebilmek adına Gönen Mahalli Motocross yarışını düzenleyip, parkur yaptık.

Belediyeciliği, sadece yatırım ve hizmet yapan kurum olarak görmüyorum. Gönen'i ilgilendiren tüm sorunlar bizi de ilgilendiriyor” dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı