Hizmetin kalitesi artacak

Hizmetin kalitesi artacak

Büyükşehir çalışması iyi niyetli çalışma, Balıkesir halkının %75'i belediye hizmetlerinden faydalanacak.``




Balıkesir'in de aralarında bulunduğu 13 ili kapsayan büyükşehir yasa tasarısının Meclis'te görüşmeleri devam ederken, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar Balıkesir'in büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte köylerde yaşam kalitesinin yükseleceğini, altyapısız köyün kalmayacağına işaret ederek Büyükşehir çalışması iyi niyetli çalışma, Balıkesir halkının %75'i belediye hizmetlerinden faydalanacak. Gönen'in her şeyi tek havuzda toplanıp, planlama tek elden yapılacak. İller Bankasından gelen pay iki kat artacak” dedi.

BELEDİYELER GÜÇLENECEK

13 ilin büyükşehir statüsü kazanması için hazırlanan yasa tasarısının görüşmeleri Meclis'te devam ederken, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Balıkesir'in büyükşehir yapılmasının Balıkesir kadar Gönen için de kazanım olduğunu söyledi.

Büyükşehir çalışmasının iyi niyetli bir çalışma olduğunu bildiren Belediye Başkanı Yakar, özellikle köylerde sosyal değişim yaşanacağını kaydetti. Köylerde, hizmete bağlı olarak yaşam kalitesinin yükseleceğini belirten Başkan Yakar, Balıkesir'in büyükşehir olması bizim için avantaj. Hizmet eksenli bakıyoruz, kalite artacak. 10 yıl boyunca köylerin altyapısı elden geçecek. Gönen'de altyapısız köy kalmayacak” dedi.

Balıkesir'in büyükşehir yapılmasıyla birlikte halkın yüzde 75'inin belediye hizmetlerinden faydalanacağına da değinen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, bu konudaki düşüncelerini :

Hizmet planlaması tek elden yapılacak, Gönen'in her şeyi tek havuzda toplanacak. Şu anda çok başlılıktan dolayı köylere hizmetin ulaşmasında sıkıntı yaşanıyor. bu sorun ortadan kalacak. Gelirimizin artacak. İller Bankasından kişi başına alınan pay iki kat artacak. Köy tüzel kişiliğine ait arazilerin gelirleri yine köylerimizde kalacak” diye aktardı.

Başkan Yakar, tasarının yasalaşması sonrasında köy muhtarlarının iştirakiyle geniş katılımlı düzenleyeceklerini de bildirdi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli