HKP’den Yücel Yılmaz’a suç duyurusu

HKP’den Yücel Yılmaz’a suç duyurusu

Halkın Kurtuluşu Partisi(HKP), Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP avukatı Kerim Bütün, “Er ya da geç, işlenen tüm kamu suçlarının hesabını soracağız” dedi.

Sayıştay’ın tespitine göre, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kamu İhale Kanunu’na uymadı. Belediye, Zağanos Meydanı’nda sergilemek için aldığı eserler ve Çamlık tesisindeki kütüphanenin duvar kaplamasını yaptırmak için ihaleye çıktı. Ancak şartnamede marka, model ve patent ismi verildi. Böylece özel bir firmanın işaret edildiğine dikkati çeken Sayıştay, belediyenin “doğrudan temin” usulüyle alım yapmak amacıyla 121 bin 405 TL olan sınırın altında kalıp, ihaleleri böldüğünü de belirledi.

Raporda, “Avadanlık ve yedek parça alımları 223 kez doğrudan teminle yapılmış olup, 10 milyon 600 bin 642 TL tutarında, yağ alımı 10 kez doğrudan teminle 799 bin 807 TL’ye yapılmış. Temizlik malzemesi olanları 809 bin 27 TL(16 kez), baskı ve cilt gideri alımları 2 milyon 850 bin 272 TL(51 kez)  tutarındadır” denildi.

Belediyenin mobilya alımını da 4’e böldüğü, toplam 470 bin 560 bin TL’lik mobilyayı, 119 bin 460, 119 bin 970, 110 bin 780 ve 120 bin 35 TL olarak ödediği belirlendi.

Halkın Kurtuluş Partisi(HKP) avukatları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve şüpheli şirket yöneticileri hakkında “görevi kötüye kullanma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HESABINI SORACAĞIZ

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP avukatı Kerem Bütün, şunları söyledi:

“Saygıdeğer halkımız,

HKP olarak kimden ve nereden gelirse gelsin yolsuzluk, usulsüzlüklerle hukuki mücadelemiz sürüyor. Kamu kaynağı olan milyonlarca lira halk için kullanılması gerekirken, kişiler, dernekler, vakıflar için kullanılmış, bunlara peşkeş çekilmiştir. HKP adına yaptığımız bu suç duyurusunda AKP’gillerin hukuk bürolarına dönüşen bugünün yargısından olumlu bir karar çıkacağına ihtimal vermiyoruz. Amacımız, bu suçları kayıt altına almak, bağımsız bir yargı kurulduğunda hesap sorulmasını sağlamaktır. HKP olarak bütün bu yolsuzlukları teşhir etmeyi sürdüreceğiz. Er veya geç, işlenen tüm kamu suçlarının hesabını soracağız.”



Anahtar Kelimeler: Yücel Yılmaz’ duyurusu
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı