Hükümlülere 188 bin liralık proje

Hükümlülere 188 bin liralık proje

Geçen yıl 8 proje ile hükümlülerin iş sahibi yapıldığı proje sayısı bu yıl 9´a yükseltildi.

Geçtiğimiz yıl İŞKUR Bandırma Müdürlüğü tarafından hükümlülere yönelik ağırlıklı olarak küçükbaş hayvancılık ve çay ocağını kapsayan projeler bu yıl da devam ediyor.

Geçen yıl 8 proje ile hükümlülerin iş sahibi yapıldığı proje sayısı bu yıl 9´a yükseltildi. Bu yıl 25´er bin liralık bütçeli 5 küçükbaş hayvancılık, 13 bin 849 lira bütçeli fotoğrafçılık, 25 bin 960 lira bütçeli reklam ajansı,12 bin 300 lira boncuktan sanatsal saat üretimi, 16 bin bütçeli salma gezen organik tavukçuluk olmak üzere toplam 188 bin 109 lira bütçeli 9 projenin sahipleri de belirlenerek onaylandı.  

İş var işçi yok!

Geçtiğimiz aylarda İŞKUR´un açtığı dikiş kursunu başarıyla bitiren 33 kadın, söz verildiği gibi Gönen Organize Sanayi Bölgesi´nde bulunan bir otomobil koltuğu dikim atölyesinde iş başı yaptı. Atölyenin hâlâ dikiş işçisine ihtiyaç duyduğu bildirildi.   

Bandırma´da uzun yıllar kanatlı sektöründe Edincik yolu üzerinde bulunan üretim tesisi ve kesimhanede hizmet veren Bozlar Piliç´in, 2014 yılında iflas etmesinin ardından üretim durmuş ve çalışanlar işsiz kalmıştı. Aradan geçen 4 yıl sonunda Bozlar Piliç´in tesis ve üretim alanları bir Bursa firması olan Burtav tarafından satın alındığı belirtildi. Burtav markası ile üretim yapmaya hazırlanan firma, Bandırma ve çevresinden işçi alımına başladı. Yaklaşık olarak 200 kişinin istihdam edileceği kanatlı sektöründe iş başvuruları Bandırma İŞKUR Müdürlüğünde devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Hükümlülere liralık proje
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli