“Hür Düşünce Hareketi” Genel Başkanı Aksoy BGC’de

“Hür Düşünce Hareketi” Genel Başkanı Aksoy BGC’de

“Hür Düşünce Hareketi” Genel Başkanı, elektrik mühendisi Süleyman Aksoy, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”ni(BGC) ziyaret etti.

“Hür Düşünce Hareketi” Genel Başkanı, elektrik mühendisi Süleyman Aksoy, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”ni(BGC) ziyaret etti.

Makedonya Manastır’da, 1952’de doğan Aksoy,“Hür Düşünce Hareketi”nin bir ihtiyaç sonucu, 28 Mart 2022’de, İstanbul merkezli olarak dernek statüsünde doğduğunu, ilk genel kurulunu 18 Eylül 2022’de yapacağını belirterek, “Bu genel kurulumuza, halen 6’lı masayı oluşturan 6 siyasi partinin lideri de katılacak. Böylece altı siyasi lider, ilk kez bir sivil toplum kuruluşunun toplantısında birlikte yer alacak” dedi.

“Hür Düşünce Hareketi”nin, Atatürk’ün “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” sözüne uygun bir gelecek için yola çıktığının altını çizen Aksoy, “Hareketimizin çatısı içinde kendisine bugünkü siyasi partilerde kendi aradığını bulamayan akademisyenler, siyasiler, vatandaşlar, esnaf ve vatandaşlarını bulunduğunu belirterek, “Bir düşünce hareketiyiz ama tabii ki siyasi hedeflerimiz de var” diye konuştu.

“Cumhur ittifakı” ve büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin(AKP) Türkiye’yi yönetemediğini öne süren Aksoy, “3 Y ile mücadele için iktidara gelen iktidar, bugün ülkemizi yolsuzluk, yoksunluk ve yasaklar ülkesi durumuna getirdiler. Dış politikada da başarısız oldular. Daha önce Esad dedikleri Suriye Devlet Başkanına daha sonra Eset deyip, bugün yeniden Esad demeye başladılar” dedi.

Başlattıkları hareket içinde 25 akademisyenin, çeşitli projeler ürettiklerine işaret eden Aksoy, “Biz akıl ve ilmin ışığında hareket ediyoruz. Amacımız, iktidarın Atatürk’ün hedefi olan çağdaş uygarlık seviyesine yükselme hedefinden çıkardığı ülkemizi yeniden Atatürk’ün çizgisine girmesini sağlamaktır. İnanıyorum ki, 23 Haziran 2023 seçiminde bu iktidar değişecek ve Türkiye nefes alacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

ADNAN ERDAN 2. BAŞKAN

Bandırmalı sanayici Adnan Erdan’ın, “Hür Düşünce Hareketi”nin Genel Başkan Yardımcısı olduğunu belirten Süleyman Aksoy, şunları söyledi:

“Adnan Erdan Bey, benim çok eski bir dostumdur. Başta Bandırma olmak üzere Güney Marmara ve Balıkesir sınırları içinde örgütlenmemizi o sağlayacak. Bir süre sonra da Bandırma’da bir temsilcilik açmayı planlıyoruz. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, biz ne sağcıyız, ne solcu. Atatürk’ün belirlediği gibi Türk milliyetçisiyiz.

YAZLARI DALYAN’DA

Aksoy’un, yıllardan beri yaz aylarını Erdek sınırları içinde, “Dalyan” bölgesinde geçirdiği öğrenildi. ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı