Hür Düşünce Hareketi’nin 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

Hür Düşünce Hareketi’nin 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hür Düşünce Hareketi Genel Kurulu'nda birer konuşma yaptı.

Hür Düşünce Hareketi’nin 1. Olağan Genel Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Aralarında Bandırmalı iş insanı Adnan Erdan’ın da bulunduğu “Hür Düşünce Hareketi”nin 1. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da yapıldı.

Genel başkanlığını elektrik mühendisi Süleyman Aksoy’un yaptığı “Hür Düşünce Hareketi”nin genel kuruluna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkan yardımcıları ile birçok sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

“Hür Düşünce Hareketi”nin genel başkanı Süleyman Aksoy, yaz aylarını yıllardır Erdek sınırları içindeki “Dalyan” bölgesindeki yazlık evinde geçiriyor.

Başkan Süleyman Aksoy: "Altı Partinin Açıklayacağı Adayı, 13. Cumhurbaşkanı Seçeceğiz"

Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı Süleyman Aksoy, “İnşallah altı siyasi partimizin açıklayacağı Cumhurbaşkanımızı 13. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’de seçeceğiz ve Türkiye’de ertesi gün yeni bir gün doğacak. Bu yeni gün, Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanlıkların bir Türkiye’si olmayacak” dedi.

Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı Süleyman Aksoy, “İnşallah altı siyasi partimizin açıklayacağı Cumhurbaşkanımızı 13. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’de seçeceğiz ve Türkiye’de ertesi gün yeni bir gün doğacak. Bu yeni gün, Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanlıkların bir Türkiye’si olmayacak” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının açıklanmasıyla ilgili, “Neden cumhurbaşkanı adayınızı belirlemiyorsunuz' diyorlar. Önce 6 lider olarak biz neyi nasıl yapacağımızı bütün ayrıntılarıyla görüşüp karara bağlamak zorundayız. Sonra milletin önüne çıkmak zorundayız. O kararlar aynı zamanda ittifakın güçlü olması, sürekli olması, Türkiye'nin aydınlığa kavuşması için son derece değerlidir.” Dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, "İktidar, bizi eleştirirken '6 farklı bileşenden ne çıkacak' diye soruyor. Anlamıyorlar. Gerçekten en büyük gücümüz altı farklı bileşenin bir masa etrafında toplanmış olmasıdır. Kendilerinin ise örtülü bir masası var. İlişkileri berrak, şeffaf değil. Acaba Sayın Erdoğan ve sayın Bahçeli kapalı kapılar arkasında neyi konuşuyorlar biliyor muyuz? Kurmayları biliyor mu? Sayın Perinçek'in Çin otoritesinin temsilcisi olarak 'Dümen bende' diyor. Ne kadar onda acaba?" Diyerek Cumhur ittifakını eleştirdi.

Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve demokratik hak ve çıkarlarını savunmak, huzur ve barışını, birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla bir araya gelen; aydınlar, kanaat önderleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bir araya gelmesiyle kurulan ve ülke düzeyinde teşkilatlanmaya devam eden, Hür Düşünce Hareketi’nin 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

İBB Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Demokrasi şölenine dönüşen Genel Kurula, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamza Çebi, Saadet Partisi STK’lardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, DP Genel Başkan Yardımcısı Nilay Aksoy, Milletvekilleri; Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İsmet Tokdemir, Sibel Özdemir, Gökhan Zeybek, Çalışma ve sosyal güvenlik eski bakanı Yaşar Okuyan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, İyi Parti İstanbul Başkan Yardımcısı Adnan Sinan Çakıroğlu, Deva Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erkan Uzun ile siyasiler ve çok sayıda STK Başkanı ve temsilcileri katıldı.

SÜLEYMAN AKSOY YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla genel kurul başladı.

Zeybek halk oyunları ekibinin oynadığı, Ege yöresine ait halk oyunları büyük bir coşkuyla izlendi. Zeybek oyunları arasında Atatürk’ün sesinden 10. Yıl nutku dinletildi. Hazırlanan koreografi katılanların büyük beğenisini topladı.

Gösterilerden sonra protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından, Hür Düşünce Hareketi yöneticileri, program sonunda Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ve Bayat'a plaket takdim etti.

Genel Kurulda, Kurucu Başkan Süleyman Aksoy dönemi ibra edildi.

Tek listenin çıkarıldığı Hür Düşünce Hareketi 1. Olağan Genel Kurulunda, Başkan Süleyman Aksoy ve yönetimi oybirliği ile göreve getirildi.

Açılış konuşmasını yapan Süleyman Aksoy, şunları söyledi:

Hür Düşünce Hareketi’ni anlatan Aksoy, “Büyük Türk milletinin içinde bulunduğu bu kaotik ortamdan çıkması için mücadele eden, Altılı Masa’yı kuran liderlerle, partilerimizle birlikte güçlü bir STK olarak bir yürüyüş başlattık” dedi.

“Bu yürüyüşte Türkiye’nin makûs tarihini değiştirmeyi amaçlıyoruz” diyen Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ATATÜRK’ÜN BİZE EMANET ETTİĞİ TÜRKİYE’Yİ İSTİYORUZ”

Türkiye sorunlarını aşacak güçtedir. Bu sorunların nasıl aşılacağıyla ilgili olarak da biraz sonra endişelerinizi dile getirirken bunlara cevap vermek üzere siyaset kurumunun iki genel başkanını davet ettik. Sizlere de cevap vereceklerdir. Biz fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir Türkiye istiyoruz. Biz hür bir toplum yaratmak için öncü bir hareket olmak istiyoruz. Biz üniversitelerde ilim, irfan ve bilim üretilen bir Türkiye istiyoruz. Biz gençlerinin umutlu, yaşlılarının huzurlu olduğu bir Türkiye istiyoruz. Biz milli geliri 25 bin dolar olan Türkiye istiyoruz. Biz Atatürk’ün bize emanet ettiği gibi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkan bir Türkiye istiyoruz. Biz tersaneleri işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış bir Türkiye istemiyoruz.

Bulunduğumuz durumdan sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Gençlerinin öğrenciyken on GB ücretsiz internet kullanabileceği bir Türkiye istiyoruz. Beyin göçünü tersine döndürecek bir Türkiye istiyoruz. Bunu nasıl sağlayacağız? Buraya sizi biz davet ettik ama siz yarın için endişeniz olmasa burada olmazsınız. Siz çocuklarınızın geleceği hakkında endişeli olduğunuz için buradasınız. Siz elde ettiğiniz gelirle geçinemediğiniz için buradasınız. Siz korku imparatorluğu yaratıldığı bir Türkiye’de sesinizi çıkarmak istediğiniz için buradasınız. Siz, mutlu ve huzurlu bir Türkiye istediğiniz için buradasınız. Siz tarlasında ürününü yetiştirip satışa çıkardığı zaman bedelini ve hakkını alan köylülerin yaşadığı bir Türkiye istiyorsunuz. Biz bu Türkiye’yi yaratmaya talibiz.

Bu Türkiye için hepimizin büyük gayreti olması lazım. Türkiye’de açık kaynaklarda bir korku salınmak istenmektedir. Yurt dışından ve yurt içinden özellikle Afganistan’dan ve Suriye’den IŞİD menşeli unsurların geldiği ve seçim ortamında bir kaos yaratacağını açık kaynaklarda pompalanmaktadır. Buna itibar etmeyiniz. Siz bunun üstünden gelirsiniz. Bunun üstünde 60 ihtilalinden sonra geldiniz. Bunun üstünde en yakın tarih olan yerel seçimlerde geldiniz. Kendinize güveniniz. Kendinize güvendiğiniz müddetçe bu ülkeyi refah toplumu hâline getirmeyi başarabiliriz. Bulunduğunuz yerden vatandaşı sandığa götürün. Sandık önünüze geldiği zaman oyunuza sahip çıkın. İnşallah altı siyasi partimizin açıklayacağı Cumhurbaşkanımızı 13. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’de seçeceğiz ve Türkiye’de ertesi gün yeni bir gün doğacak. Bu yeni gün, Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanlıkların bir Türkiye’si olmayacak.

Bu Türkiye’de de gençler mutlu, umutlu olacak. Emekli, dul ve yetim; gelir pastasında hak ettiği payı alacak. Çocuğunuza çikolata alamıyorsanız bu sistemin eseridir. Bu sistemi ters yüz etmek sizin elinizde. Buraya onun için toplandık. Hür Düşünce Hareketi, bir sivil toplum hareketi. Bu sivil toplum hareketi, akademisyenlerle çok verimli çalışmalar yapmaktadır. Sürdürülebilir bir yaşam, su, gıda, enerji, iklim değişikliği, ekonomik kalkınma ve fırsatlar. Bu ülkenin nasıl rayına oturtulacağıyla ilgili reçeteleri sunan bir çalışma. Bu çalışmayı siyaset grubuna veriyoruz. Bunun benzerlerini de vereceğiz ama önümüzde bir seçim var.”

Bağdat Valisi hikâyesi üzerinden örnek veren Aksoy, ardından şöyle konuştu:

“İşte Sayın Kılıçdaroğlu, işte Sayın Davutoğlu, işte Sayın Akşener, işte Sayın Babacan, işte Sayın Uysal ve işte Sayın Karamollaoğlu bu Bağdat Valisi gibi bütün egolarını aşağıya aldılar. Bir altılı masa oluşturdular. Bu altılı masa iktidara yürümek için kuruldu. Bu kongre, Hür Düşünce Hareketi’nin birinci olağan genel kurulu. Altı ay önce kurulduk. Bir buçuk yıldır da Zam üstünden toplantı yaptık. Bugün görüyorum ki heyecanınızla bu kongre Hür Düşünce Hareketi’nin genel kongresi değil. Bu kongre, aziz Türk milletinin iktidara yürüyüş kongresidir. Bu iktidar yürüyüşü, kutlu bir yürüyüştür. Bunun altında herkesin payı olmalıdır. Altılı masa burada, liderlerimiz içlerinden bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaracaklar. Siz sandığa giderek Cumhurbaşkanı seçeceksiniz.”

Genel Kurulun ardından Merhum Başvekil Adnan Menderes'in anıt mezarına geçen Hür düşünce harekeri burada demokrasi adına hayatını kaybetmiş tüm şehitlere dua ettiler.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı