Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Levent: “Yüksek enflasyonun düşmesi zaman alır”

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Levent: “Yüksek enflasyonun düşmesi zaman alır”

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Bandırmalı Sefer Levent, tatilini Erdek’te geçiriyor.

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Bandırmalı Sefer Levent, tatilini Erdek’te geçiriyor.

Levent ile Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu görüştük.

Ülkemizin ekonomik açıdan hareketli bir dönem içine girdiğini, yeni bir ekonomi yönetiminin iş başında olduğunu vurgulayan Levent, şu değerlendirmede bulundu:

“Politika faizi yüzde 2,5 artırılarak, 17,5’e çıkarıldı. Ekonomiyi soğutma çalışmaları yapılıyor. Bunun nasıl bir sonuç vereceğini göreceğiz. Vatandaşın alım gücü düştü. Paramız çok değer kaybetmesi de tabii ki üzücü. Yüksek enflasyonun düşmesinin zor olup, zaman alacağını düşünüyorum.”

HALK SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Hürriyet Gazetesi’ndeki köşe yazılarında hileli ürün satışlarıyla ilgili olarak vatandaşı sık sık uyaran Levent, “Halk sağlığı her şeyden önemli olmalıdır” dedi.

Ülkemizde vatandaşın birçok alanda sahte ürünlere maruz kaldığına dikkati çeken Levent, şunları söyledi:

“Dünyanın birçok ülkesini gezdim. Örneğin Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde bir pizza yemek isteseniz, onun içindeki prosedür bilgisinde yer alan her şeyin şeceresini okursunuz. Türkiye’de ise pazza yemek istediğinizde size sadece büyük, orta veya küçük mü olduğu sorulur. Yediğimiz pideler, lahmacunlar ve etler de bundan farksız değil. Nasıl yapıldıklarını, içinde neler bulunduğunu bilmiyoruz. Yani her yer sahte ürünlerle dolu. Örneğin ülkemizde satılan nar ekşisi de tamamen kimyasal bir üretim. Yediğimiz dondurmalarda süt yok. Tüm bu ürünlerin bir standardı olmalı ve vatandaş aldatılmamalı. Ürünler, standart ambalajlar içinde satılmalı ve içlerinde neler bulunduğu bilgisi yer almalı. Vatandaşın sağlıklı ve hijyen ürünlere ulaşması sağlanmalı. Vatandaşın sağlığı her şeyin üzerindedir.”   ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı