HÜSEYİN BAHAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI 

HÜSEYİN BAHAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI 

Bahar, Ocak ayında yapılacak ilçe seçimleri için adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, Ocak ayında yapılacak ilçe seçimleri için adaylığını açıkladı. Eski Belediye Düğün Salonunda yapılan etkinliğe Hüseyin Bahar ve Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un seçimler öncesi yaşanan süreçlere ilişkin konuşmaları damga vurgu.
CHP’de 37. Olağan Kurultay takvimi işlemeye başladı. 9 Kasım Cumartesi günü Eski Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen etkinlikte CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar adaylığını kalabalık bir partili grubunun da hazır olduğu toplantıda açıkladı. Toplantıya Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Ok ve Ozan Onur’un yanı sıra adaylık sürecinde desteğini açıklayan Ahmet Alp, önceki dönem milletvekili ve belediye başkanı Sedat Pekel, Belediye Meclis Üyelerinden Selim Panç, Fatma Sibel Salı, Merve Polat, Adil Levent Coşkun, Nüvit Erten, Yalçın Cömert, Eski ilçe başkanlarından Ömer Lütfü Kayalar, Hüseyin Çeri ve Ercan Akyazar ve kalabalık bir partili grubu katıldı. 
BAHAR: İSTİFALAR 15 GÜN ÖNCEDEN PLANLIYDI
 CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, önceki dönem yönetiminin istifaları ile ilgili tartışma yaratacak iddialarda bulundu. Bahar şöyle dedi: “2017 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen ilçe kongresinde seçilerek Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak bir buçuk yıl görev yaptım. Ardından hepinizin bildiği gibi 15 Şubat tarihinde, o günkü ilçe başkanı Niyazi Yeloğlu ve ekibinin istifası ile düşen ilçe yönetiminin yerine, elini taşın altına koyan arkadaşlarımızla, yeni yönetim kurulunda ilçe başkanı olarak göreve başladım. Bu noktada şunu açıklamak isterim; bu istifa kendilerinin açıkladığı gibi onlara sözde dayatma ve baskıdan dolayı değil, belli bir merkezden aldıkları talimatla gerçekleştirilmiş bir istifadır.  Bu istifanın zamanlaması 15 gün önceden planlanmış, hatta bu düşünülerek, Balıkesir'in 19 ilçesinin aksine sadece Bandırma'da belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarının listesini verme yetkisi ilçe başkanı dışında bir başkasına verilmiştir. Burada asıl amaç o günkü yönetimin istifası sonucu yeni ilçe yönetiminin, kalan kısa süre içinde oluşturulamaması, oluşturursa bile genel merkezden onay alınamaması, onay alınsa bile yeni ilçe başkanının liste verme yetkisi olmadığı için yetki verilen kişi ile pazarlık yapılması planlanmıştır. Daha da kötüsü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu Bürokratik süreci tamamlayamayarak Bandırma'da seçime girememesi sağlanıp, DSP ile flörtü ayyuka çıkan birinin oradan aday olarak sol ve demokrat oylarla yeniden belediye başkanlığına getirilmesi planlamıştır.”
SEÇİM ZAFERİ GÖĞSÜMÜZDEKİ MADALYADIR 
Bahar seçimlerde kolektif bir çalışma yürüttüklerini de söyleyerek: “Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkeyi en zor şartlarda kurmuş olan kadroların partisidir. Her zaman bu partide kişisel çıkarlarını değil, parti çıkarlarını önde tutan temiz yürekli insanlar vardır ve yeri geldiğinde bu insanlar sorumluluk almaktan kaçmazlar. Değerli partililerim, hepimiz bu olaydan sonra el birliği ile ve var gücümüzle kolektif çalışma ve ortak aklın en güzel örneklerini sergilediğimiz bir seçim süreci yaşadık. Biliyorsunuz 31 Mart akşamı kazandığımız Zafer hepimizin göğsünde bir madalya gibi duruyor. Bu vesileyle hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Bu süreçte daha önceleri Sahada bir elin parmaklarını geçmeyen Gençlik Kolu üyelerimiz yerine sayıları 100'ü geçen genç arkadaşımızla 24 saat 3 vardiya çalışan bir Gençlik Kolu yarattık. 24 Haziran 2018 seçimlerinde "Aslında biz çalışacak tık ama bize yukarıdan çalışmayın talimatı geldi" diyen Kadın Kolu yerine 40.000 Evin kapısını çalan ve adayımız için oy isteyen yüzün üstünde yürekli kadınla hızla seçim çalışmalarımızı yürüttü” dedi.
TOLGA TOSUN: AMAÇLARI BİZİ SEÇİME SOKMAMAKTI 
CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar’ın ardından söz alan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, adaylığı geldiği günden beri kendisine yönelik yıpratma girişimleri olduğunu söyleyerek sert söylemlerde bulundu. Tosun şöyle dedi: “23 Ocak’ta adaylığımız geldi. Sevgili Belediye Başkanımız Dursun Mirza bizim adaylığımız açıklanınca kendisi bu sefer başka partiden, başka şekilde aday olup, aynı şekilde CHP’nin oylarını bölüp, bizi ayrıştırıp seçimi kaybetme noktasına getirdiler. Bunun içine ilçe örgütünü de kattılar. İlçe örgütünün bağımsız, tarafsız, özgür olması gerekirken yılladır gerçekleşen, yıllardır yapılan pompalama üyeler, eş-dost, partinin iç dinamiklerine, iç tüzüklerine bilmeden yapılan üyeliklerle parti yönetimi seçip kendilerine bağlı kılıp kendi adlarına istifa ettirdiler. Adaylığım gelmiş; 15 gün boyunca mevcut başkan Niyazi Yeloğlu ve yönetimi ile çalışmak için mücadele ettim. Siyaset bu; herkesin gönlünde bir aslan yatar ama particilik aday geldikten sonra bu particilik biter. Ama ne oldu; 15 gün boyunca “programı hazırlıyoruz” diye oyaladılar.15 günün sonunda Cuma akşamı Dursun Mirza’nin DSP’den Belediye Başkan adaylığını açıklayacağı gün istifa edip oraya gittiler. Pazartesi günü bizim listeleri teslim etmemiz gerekiyor baktık ki yönetim yok. Hüseyin Bahar ve elini taşın altına koyanlarla listeleri yetiştirdik ve seçime girdik.Onların istediği; yönetim oluşmayacak, atama gelmeyecek, listeleri veremeyeceğiz, CHP seçime giremeyecek, DSP’den aday olunacak. O gün bizlere bunu yaşatanlar birkaç kişi… Şimdi karşımıza geçip “Biz Tolga Başkanın yanındayız” diyenlere karnımız tok. Öyle bir şey yok” dedi.


Anahtar Kelimeler: HÜSEYİN BAHAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli