Hüseyin Durak tutuklandı.

Hüseyin Durak tutuklandı.

Depremde yıkılan konutların sorumluları üzerinde yürütülen tahkikat kapsamında eski Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak tutuklandı.

6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili kapsayan büyük deprem felaketi sonrası yaraların sarılma işlemi sürerken, adli yargı yıkılarak insanlara mezar olan konutların müteahhitleri üzerindeki yargılama süreci derinleştirdi.

Depremde yıkılan konutların sorumluları üzerinde yürütülen tahkikat kapsamında eski Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak’ta sabah erken saatlerde Balıkesir il Emniyet müdürlüğünce Ocaklar’a gelen bir ekip tarafından gözaltına alındı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem suçları soruşturma Bürosu, 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan binalardaki ölüm ve yaralanmalarla ilgili kusurları tespit edilenlere yönelik soruşturması kapsamında olaya adı karışan Hüseyin Durak Hatay’daki mahkeme tarafından SEGSİS üzerinden sesli görüntülü olarak yapılan yargılaması sonucu tutuklanmasına karar verildi.

Bu kapsamda, Ocaklar’da gözaltına alınan Hüseyin Durak nöbetçi mahkeme tarafından sesli, görüntülü sistem (SEGBİS) uygulaması ile yapılan sorgulama sonucu tutuklanarak Bandırma Ceza evine konuldu.



Anahtar Kelimeler: Hüseyin Durak tutuklandı.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı