İçine birisi düşsün diye mi bekleniyor?

İçine birisi düşsün diye mi bekleniyor?

Bandırma, Büyükşehir Toptancı hali'nin ana karayol ile bağlantısını sağlayan 827 sokak kazısı 2 aydır kapatılmayı bekliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon dairesi BASKİ, altyapı, üst yapı, arıtme, depola, ishale hatları ve arıtma gibi bir birini takip eden çalışmalarını sağlıklı planlama ile uygulamaya almadığı görüldü.

Büyükşehir, Kırsal daire ve haller daire başkanlığına bağlı Bandırma Toptancı Hal'ini ana karayol ile bağlantısını sağlayan 827 sokak yağmur suyu kanal çalışması nedeni ile açıldı, ancak kapatılması unutuldu.

Özellikle Bandırma toptancı hal'ine mal getiren yüksek tonajlı kamyonları kullandığı 60 mt lik 827 sokağın girişinde açılan 4 mt çukur yaklaşık 2 aydır açık ve güvenlik çemberinden yoksun olması, zaman zaman araç sahiplerinin yüreğini ağzına getiriyor.

  Yolun kazılmış olduğunu bilmeyen Kamyon sürücüleri, ana karayolu bir an önce boşaltmak için yaptıkları dünüş hareketi, Çukuru düşmelerine ramak kalmasına neden oluyor. Bir tehlikeden kurtulan kamyonlar bir sonraki 820 sokak'a ulaşmak adına geri, geri ana karayola çıkmak istemeleri başka bir kazaya davetiye çıkartıyor.

Büyükşehir adına bölgenin sebze, meyve ihtiyacını karşılamak bir yana, kurumsal yapı olarak Büyükşehir'e para basan Bandırma toptancı hali girişindeki 827 numaralı sokağın kazı olumsuzluğu, telafisi mümkün olmayacak maddi, manevi kayıplara gebe kalırken, Hal'e ulaşmak isteyen kamyoncuların başka güzergah bulmak adına verdikleri mücadele, hal çevresindeki sokaklarda başka tehlikelere davet çıkartıyor.

Çevre sakinleri yaklaşık 2 aydır kapatılmayı bekleyen ve çevre güzenliği olmayan BASKi kazısının, kazı ekipleri tarafından unutulduğu düşünülüyor.

BASKİ'nin açıp, kapatmayı unuttuğu 827 sokak girişi, zaman zaman yayalar için dahi tehlikeli oluyor.



Anahtar Kelimeler: İçine birisi düşsün bekleniyor?
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli