İdlib’e 10 tır yardım malzemesi

İdlib’e 10 tır yardım malzemesi

Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher İdlib’e gönderilecek yardım kampanyası anlattı

Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher İdlib’e gönderilecek yardım kampanyası ile ilgili gazetecileri bilgilendirdi. Gevher,  Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Bandırma Şubesi olarak burada bulunan İHA Bandırma Temsilciliği ile el ele vererek, bu yardım kampanyasının startını vermek için tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Gevher şunları aktardı:

“Suriye de yerel yönetim, son zamanlarda İdlib’de büyük bir insanlık dramının yaşanmasını bizzat yapmakta, ve o halkına bombalar yağdırmakta ve o vatandaşlarımıza zulmun yapıldığını hep beraber görüyoruz. Bu doğrultuda  son üç ayda İdlib’de bombaların semadan insafsızca orada yaşayan insanların üzerine yağması ve evlerini çok sevdikleri yuvalarını terk etmek zorunda kalmalarına  sebep oldu. Ve şu anda o bombalardan kaçıp, ülkemize doğru yürüyen  50 bin ailenin olduğunu , bunun da büyük bir nüfus potansiyeline sebep olacağını devletimiz,  herkes tarafından bilinmekte bu da zaten basına yansımış durumda.

Bu aziz, yardımsever, hamiyet sever  milletimiz, her zaman dünyanın neresinde olursa olsun inanç ayrımı dahi göstermeksizin nerede bir afet varsa , nerede bir insanlık dramı varsa , oraya koşmakta buralara sahip çıkmakta oralarda yaraların sarılmasına öncülük etmekte.,Şu anda bu güzel ülkemizin güzel insanları Dünya’da bu ihtiyaç sahipleri olanlara en fazla yardım eden sırlamada ilk sırayı almış bulunmaktayız.

Bu İdlib’den sınırımıza doğru gelen ailelere, bu insanlığa yardım elini uzatalım. Bunların da güvenli bölgelerde iskan etmelerini, sağlayalım. Onların ihtiyaçlarını karşılayalım diye bundan bir-kaç gün evvel  sayın İçişleri Bakanımızın nezaretinde sivil toplum kuruluşlarıyla bir basın açıklaması yapıldı ve İdlib’e yardım kampanyası için start verildi.

Bizde Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Bandırma Şubesi olarak burada bulunan İHA Bandırma Temsilciliği ile el ele vererek, bu yardım kampanyasının startını vermek için tüm hazırlıklarımızı yapmış bulunuyoruz. Bununla ilgili afiş ve ilanlarımızı, bununla ilgili hesap numaralarımızı  halkımıza takdim edeceğiz. Ben eminim ki geçmişte olduğu gibi tırlar dolusu malzemelerin, ihtiyaç sahiplerine gönderileceğini umut ediyorum. Bu ihtiyaç maddeleri  afet çadırı, plastik branda, plastik hasır, sünger yatak, soba, yakacak için kömür, kıyafet ve ayakkabı, temizlik maddeleri, çocuk gıda ve bakım ürünleri, mutfak malzemesi, yiyecek malzemeleri.

İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla buradan tırlar dolusu hedefimiz en az 10’tırı aşmak.” İfadelerini kullandı. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: İdlib’ yardım malzemesi
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli