İDO tekeli bitti

İDO tekeli bitti

Uyguladığı fiyat politikasıyla tepki çekip geri adım atan İDO`ya rakip geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa-Kabataş seferlerine başlamak için 3 gemi hazırladı...



DARISI BANDIRMA`NIN BAŞINA

Uyguladığı fiyat politikasıyla tepki çekip geri adım atan İDO`ya rakip geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa-Kabataş seferlerine başlamak için 3 gemi hazırladı...


İstanbul Deniz Otobüsleri`nin (İDO) fiyat politikası ve bir dizi uygulamalarına karşı vatandaştan gelen tepkilerin ardından çalışma başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, İDO`ya rakip oluyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BURULAŞ tarafından yürütülen deniz ulaşımına ilişkin çalışmalarda sona geldiklerini açıklayarak, Kabataş İskelesi ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi.
Bursa ile İstanbul arasında alternatif bir deniz yolu ulaşımının Bursalılar`dan çok İstanbullular tarafından istendiğini ifade eden Başkan Altepe, Bursa-Kabataş arası için 3 gemi belirlediklerini, bunlardan birinin yedek, 2`sinin ise sürekli çalışacağını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bu konuyu görüştüklerini ifade eden Altepe, şunları kaydetti: "Özelleştirmede, şehir hatları kadar Bursa, Yalova ve Bandırma hatlarının hakları korunmamış. İDO`nun patronu İskoç. Patron yurt dışından talimat veriyor, buradakiler uyguluyor. Biz de alternatif bir sistem oluşturalım dedik. Başkan Topbaş da `Bizi bağlayan önemli bir şey yoksa yapabilirsiniz` dedi. Gerekli incelemeleri yaptık. Alternatif bir hattın oluşması için engel yok. Belirlediğimiz 3 gemiyi kiralayacağız ya da satın alacağız."









ömür altınel
22.07.2012 01:05:04
Benim anladığım manada belediyecilik. seçim bölgesinde yaşıyan insanların geneline yaşam rahatlığı sağlıyan kurumlardır. Bursa belediyesinin bu girişimi bir örnektir. Ivır zıvır işlerle ve ipe sapa gelmez konularla uğraşan belediyelere örnek olur umudu ile.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli