İğne oyası ulusalda

İğne oyası ulusalda

Başkan Yakar Gönen`in ismini duyurdu




Gönen
Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Belediyesi Kapalı Pazaryeri'nden yapılan canlı yayınla tüm Türkiye'ye seslenerek, Gönenli bayanların el emeği göz nuru olan iğne oyalarını anlattı.


Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Türkiye'nin en büyük pazar yeri olan Gönen Belediyesi Kapalı Pazaryeri'nden tüm Türkiye'ye canlı olarak seslendi. 16 Ekim Salı günü Kapalı Pazaryeri'ndeki oya pazarı, itibaren canlı yayınla TRT Haber kanalından ekranlara taşındı. Gönenli bayanların el emeği olan iğne oyalarını anlatan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, iğne oyası hakkında bilgi verdi ve 15 dakikalık canlı yayında oya yapan, pazara getirip satan bayanlara da mikrofon uzatılarak beklentileri dinlendi.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ‘‘Daha önce Gönen içine kurulan Pazar yerini 2006 yılından itibaren yeni kurulan Gönen Belediyesi Kapalı Pazaryeri'ne taşıdık. Vatandaşların daha iyi bir şekilde alışveriş yapmalarını, pazarcı esnafının yaz ve kış aylarında korunaklı ortamda tezgah açmalarını sağlamak ve Gönen'in el emeği göz nuru olan iğne oyalarını pazara getirip satan hanımlarımıza yardımcı olmak için herkesi bu çatı altında topladık. Yerel boyuttaki Oya ve Çeyiz Fuarı'nı da Ulusal boyuta taşımak amacıyla Ulusal Oya ve Çeyiz Fuarı olarak değiştirdik, daha geniş katılımla geliştirdik.  Bunu da TRT Haber kanalının vasıtasıyla tüm Türkiye'ye buradan duyuruyoruz. Hanımlarımızın el emeği göz nuru oylarını ulusal boyutta duyurmak istiyoruz. Bize bu fırsatı veren TRT Haber kanalına tüm Gönen Halkı ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı