İki esnaf odası daha kapandı.

İki esnaf odası daha kapandı.

Geçtiğimiz yıllarda faaliyetine son veren İnşaatçılar Odasından sonra, Kasaplar Odası ile Ayakkabıcılar Odalarının faaliyeti sonlandı.

Bandırma`da faaliyette bulunan 14 esnaf odasından  önceki yıl faaliyetine son veren İnşaatçılar Odasından sonra,  Kasaplar ve Celepler  Odası ile Ayakkabıcılar Odalarının faaliyeti sonlandı.

Bandırma`da her geçen gün kepenk indirerek, işyerini kapatılan küçük esnaf ve sanatkarların sayısı hızla azalırken buna paralel olarak esnaf ve sanatkarların dayanışmasını sağlayan Odalarda da çözülme başlandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yasa gereği 200`ün altında üyesi bulunan odaların faaliyetini noktalayıp boşta kalan esnafın  karma oda adı altında toplanmaları noktasındaki girişim şimdilik sonuçsuz kaldı.

Üç yıl önce faaliyetini noktalayan İnşaatçılar odasının boşta kalan üyeleri, Sayısal sorun yaşayan Terziler odasına kaydedilmişti.

Odalar arası üye sirkülasyonunun sağlıklı sonuçlanamaması nedeni ile başta Ayakkabıcılar Odası olmak üzere, Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası faaliyetini noktalamak durumunda kaldı.

Kasaplar Odasının kapatılması ile bu meslek dalında faaliyetlerini Küçük esnaf konumundan tacir konumuna yükselten bir grup Kasap esnafı kaydını Ticaret Odası`na yükseltmişti.

Bu kayıt değişimi sonrası kasaplar Odası Başkanı Göksel Karlahan Ticaret Odası, başkan Yardımcısı Şerafettin Çıkar`da Borsa meclis üyeliklerine seçilmişlerdi.

Balıkesir Esnaf sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel kapatılan iki odanın küçük esnaf statüsündeki üyelerini ve bundan sonra kapatılması olası esnaf odalarının üyelerinin bir arada olacağı yeni karma  esnaf odası kurulması önerisini getirirken, Bandırma`da üye kaygısı yaşayan bazı odalar boşta kalan üç odanın üyelerini eşit şekilde pay ederek kapanma risklerini şimdilik  ötelemişlerdi.



hacet güneş
21.07.2013 23:04:19
kasaplar odası başk göksel karlahan ile bşk yrd şerafettin çıkar ve bunların babaları terzi niyazi gürel zaten bu odaları yıllardır basamak yaparak hep rant sağladılar kendilerine öbür taraftan zavallı bu oda üyeleride bu kişileri yönetici zannetip bu kişilerden medet umdu yıllardır onlara seçtiler, şimdi soruyorum kendi nam ve hesapları ile kendi aileri hariç oda üyerine bugüne kadar ne vermişlerdir ellerini vicdanlarına koyarak eger adam iseler topluma çıkıp açıklasınlarda bilelim

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı