İkinci 48 Saat, sakin ve huzurlu geçti

İkinci 48 Saat, sakin ve huzurlu geçti

Zorunlu #EVDEKAL# önceki haftaya nazaran, sakin ve huzurlu geçti.

Pandomi mücadelesi kapsamında İlk'i 11-12 Nisan'da uygulanan zorunlu #EVDEKAL# uygulaması aksine, İkinci 48 saat'in uygulandığı 18-19 Nisan Bandırmalıların beklediği kır-bağ-bahçe dolaşımı atmosferindeki havaya rağmen evlerinden çıkmadıkları görüldü.

Görevli ekiplerin yanı sıra, tarım ve sanayi katında görevleri bulunanların işlerinin başına gitmek amacı ile çıktıkları sokaklarda uygulama %95 amacına ulaştı.

Bandırma sokaklarını özgürce kullanan sokak hayvanları ve kuşlar, konutlardan ve görevliler tarafından kendileri için bırakılan yemlerle anlayamadıkları bir sessizliği hüküm sürdüğü 48 saat, şehri özgürce kullanmanın keyfini çıkarttılar.

18-19 Nisan Cumartesi -Pazar günü 2.si uygulanan 48 saatlik zorunlu ikamet süreci yaşanırken Ankara kaynaklı pandomi kurulu açıklamalarında işaret edilen (COVID-19) virüs'ün PİK noktaya ulaştığı bu nedenle iki haftalık süreci daha güvenlikli önlemlerin alınması isteği üzerine, bir çok kentte olduğu gibi Bandırma'da Cumhuriyet alanı, Mendirekler ve sahil yürüyüş alanlarından sonra Livatya, Balçı çamlığı, Ziraat Bahçesi-Atatürk Parkı ve Erdek yolu üzerindeki eski ikmal bölüğü çamlığı halkın kullanımına kapatıldı.



Anahtar Kelimeler: İkinci sakin huzurlu geçti
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı