İksir gibi

İksir gibi

Edincik'in ünlü SU Zeytini yağı % 100 prim yaptı

Özellikle Edincik'e mahsuz olan Su Tipi Zeytin'den elde edilen Su-Zeytini Yağı, damak tadı, içerdiği nefaseti ile tarihin derinliklerinde Saraylara ikmal edildiği bilinmekle birlikte günümüzde bu tadı, bu nefaseti bilenler kendi ikmallerini tedarikte acele ediyor.

Edincik'te başlayan hasat, akşamları süre gelen eleme, ve barem altı olarak ayrılan su zeytini yağı nerede ise altın ile yarışıyor. Geçtiğimiz sezon elde edilen Su tipi zeytin yağı 20-25 tl den pazar bulurken yeni sezon Su zeytini yağı 40 tl den piyasaya girdi.

Konunun uzmanları özellikle soğuk ve salatalarda bezersiz nefaseti ile yaşamsal ritim anlamında yaşam iksiri olarak kabul edilen su tipi zeytin yağının yeni yıla girmeden 50 tl ye yükselmesi bekleniyor.

Edincik bölgesinin en eski yağ işletmelerinden Oktaylar Naturel-Kontinü sisten yağ sanayii işletmecisi Enis Oktay, önceki hafta başlayan hasad ile birlikte yağ ihtiyacı olan üreticilerin işletmelerine getirdikleri zeytinlerin özenle hazırlanmış olmasının önemine değinerek, "Dünya Koronavirüs ile mücadelede, Gıda'nın insan yaşamındaki önemini anladı, birçok yatırımcı yatırımını gıda alanına yönlendirdi. Zeytin üreticimiz de bunun farkında 5 kg lık ayçiçeği yağının 75 tl olduğu bir süreçte Su Zeytin yağının mali değerini mukayese etmek çok zor değil, bölge, bölge, vadi vadi ayrılan nefaset asla fiyatı ile mukayese edilmez." dedi.

Yılların zeytin yağcısı Enis Oktay, Su Zeytin yağı yanı sıra Gemlik tipi- yağlık zeytin yağı'nın da çok değerli bir yağ olduğunu, işlemde %20-25 oranındaki yağ oranı ile su zeytin yağına nazaran maliyetleri düşürüldüğünü söyledi.



Anahtar Kelimeler: İksir
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli