İKTİDARIN DERDİ MUHALEFETİ GERDİ?

İKTİDARIN DERDİ MUHALEFETİ GERDİ?

Kentimiz belediye meclisinin yeni yapılan modern belediye binasındaki toplantısına katıldım. Toplantı öncesi meclis salonu girişindeki bölümde pasta, kanepe, kurabiye, aperatif yiyecek, kuruyemiş ve meşrubat servisini görünce yanlışlıkla düğüne mi geldik dedim.. Belediye hizmet binasının konseptini daha önce gezmiştim. Güzel olmuş? Hizmet birimleri güzel dizayn edilip; yerleştirilmiş. Meclisin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı "Yerel ve genel yönetimlerde; devamlılığın esas olduğunu" söyledi.

"Bu güzide hizmet binaları ve projelerini çizen ihale eden ve hizmete geçiren herkese teşekkür ederim." dedi.

Meclis gündeminin ilk 12 maddesinin imar komisyonuna gönderilmesi konusundaki başkanın önerisi oy birliğiyle kabul edildi. 13. Maddenin görüşülmesinin ardından Pekel` in, "Kendi dönemlerinde bir önceki yerel yönetimin yarım bıraktıkları projeleri hayata geçirdiklerini, bıraktıkları borçları ödediklerini, eski yerel yönetimin ilgisizliği yüzünden Paşabayır`daki Kültür Merkezi`nin yarım kalan mezbelelik bir durumda olduğunu " söyledi. Pekel; isim vermeden kendi yönetiminin çalışmalarını engelleyen komşu ilçemiz milletvekilini eleştirdi.

İmar konusunda iktidar sözcüsü sn Adıgüzel in açıklamalarını riyaset makamına değil de AKP sıralarına dönüp yapması dinleyicilerin gülüşmelerine neden oldu.

Daha sonra Sayın Başkandan söz alıp konuşan muhalefet sözcüsü Sayın Kasapoğlu; "İkide bir eski yerel yönetimin yaptıklarını eleştiriyorsunuz. Bizler bu kente çok yararlı hizmetler verdik dedi. Sayın Pekel ve Mirza` ya yapılan hizmetleri, içlerine sindiremediklerini" söyledi. "Eğer sorununuz Sayın milletvekili ile ise gidin kendisiyle çözün. Bizi ve partimizi ikidebir bununla ilişkilendirmeyin." dedi.

Daha sonra söz alan Sayın Bşk. Yrd. Mirza rakamlarla yatırımları anlattı: Sayın Kasapoğlu`na gönderme yaparak; "Siz değil; biz yaptık. Bu asfaltı parkeleri" dedi.

Ve "Balıkçı barınağı, yat limanı olsun, Cin cukuru, Pazar yeri , tekel binalarının ilçemize yapılmasının malum kişinin engellediğini" söyledi.

`Oysa kendilerinin Bölge Milletvekilleri, İl Genel Meclis üyeleri ve Bandırma Belediye Meclis üyeleriyle hep beraber çalışmak istediklerinin` altını çizdi.

Maddelerin görüşülmesi bittikten sonra gelen evrak ; Su ve kanalizasyon Müdürlügü yazısı görüsülüp oy birliğiyle tarife komisyonuna havale edildi. Meclisin final ve kapanış konuşmasını Belediye Başkanı Sayın Pekel yaptı:

"Meclis ve komisyon çalışmalarına canla basla katılımları ve çalışkan ve verimli disiplinli özverili çalışmalarıyla kentimize hizmeti görev bilen MHP Belediye Meclis üyelerini kutluyorum. Sayın Külcü nün `Ortada bir çocuk var. İki tane babası var.` demesını anlayamıyorum." Eski yerel yönetimin yaptıklarının üzerinde oturuyoruz" cümlesini anlamakta güçlük cektiğini yorumu halka bıraktığını" söyledi.

"Muhalefet partisi sözcüsünün üslup ve davranışının acemilikten kaynaklandığını söyledikten sonra siyasette yavaş yavaş pişeceksiniz" dedi

"Fırında mı yada güneşte mi pişeceklerini söylemedi"

Muhalefete dönüp "Bırakın Cumhuriyet meydanının işgalini sizin döneminizde ülke işgal edildi diye espri yaptı. Mevzu nerden nereye geldi" diyerek güldü.

"Bizler satmadık aldık. Sızın döneminizde ulan bakırları bile çaldırttınız" deyince başladı herkes gülmeye.

Benim görevim meclisi halkı basını doğru bilgilendirmek. Demokrasinin gereğide bu.

Sedat Pekel "Ben en az 5 kere o malum kişiyle basın televizyon ve halk önünde tartışmaya hazırım. Benim yurtdışı gecelerim ve kendi sahsım ile ilgili konularda malum kişinin Makyavelizm yaptığını söyledi. Sayın Pekel ve ekibi mecliste bütün herkese güzel bir resital sundu. Ekibinin ve kendisinin doğaçlaması profosyonelceydi. Zaten kentimizde yaşam yönetim, halk, oynanan tiyatronun birer canlı oyuncularıdır. Oyle değilmi?"

Yanımda oturan sayın Leventoglu`na "Bu ve bundan önceki meslicte, meclis üyesi olmak çok isterdim." dedim

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli