İl Turizm Kapıdağ´ı gündemine aldı.

İl Turizm Kapıdağ´ı gündemine aldı.

Valilik önerisi ile Kapıdağ´a 3 parkur 1 Seyir kulesi hazırlandı.

Bandırma Arama Kurtarma derneği Bandak´ın Kapıdağ üzrinde aktif ettiği yürüyüş parkurları Valilik talimatı ile İl Turizm Müdürlüğü tarafından aktif edildi.
Tatlısu- Manastır, Tatlısu-Kyzikos, Tatlısu-Ballıpınar güzergahlarında oluşturulan 3 bildik parkur Turizm İl müdürlüğü tarafından uygun güzergah tabelaları ile tescillendi.

/resimler/2016-12/28/2337167228745.jpg
CUMHURİYET ÇEŞMESİNE SEYİR KULESİ
Balıkesir Valiliğinin Kapıdağ´ı yürüyüş ve doğa turizmine açma noktasında gerekli bulunan 13 mt lik seyir kulesi Tatlısu- Manastır parkuru Cumhuriyet Çeşmesi mevkiinde devam ediyor.

/resimler/2016-12/28/2338473949257.jpg
AVCI DEĞİL VANDALLAR
Bandırma da faaliyetlerine başladıkları günden itibaren sayısız doğa dostunu Kapıdağ´ın gizemli parkurunda nefes açmaya teşfik eden Bandak, bu mücadelesini Valilik ve İl Turizm müdürlüğü nezdinde tescil ettirmenin sevincini yaşayamadı.
Bandak Başkanı Kadri Civan, İl Turizm Müdürlüğü tarafından takılan parkur tabelalarının avcılar tarafından nişangah olarak kullanılmasını sert bir dille eleştirerer "Bunlar avcı veya avsporu yapmış olamazlar, bunlar olsa olsa Av vandalları olurlar." dedi.
Kadri Civan, Tatlısu startlı üç ayrı parkurun tabelalarının nişangah olarak kullanılıp parçalanmasının af edilir bir davranış olmadığını, bu noktada Jandarma ve Orman Muhafaza yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde dağa çıkan avcılar üzerinde daha sıkı bir denetim getirilmesi kararı alındığını söyledi.
Başkan Kadri Civan, "Doga ve ormanı bekçi değil, sevgi korur, bu sevgiden yoksun kimselerin avcılık kisvesi altına saklanan vandaldan başka birşey olamaz." dedi.

/resimler/2016-12/28/2339127231025.jpg
SARIKAMIŞ ŞEHİRLERİNİ ANDILAR
Bandırma Dağcılık Arama Kurtarma ekibi BANDAK tan İbrahim Uğur Şengönül ile Erol İşcan 23-24 Aralık´ta Bandak´ı temsilen Sarıkanış şehitlerini anmak amacı ile düzenlenen tırmanışa katıldılar.
32 derecede 3150 mt tırmanarak aziz şehitler anısına saygı duruşunda bulunan Bandak üyeleri İbrahim Uğur Şengönül ile Erol İşcan kente bu onur ve grurula döndüler.
Sarıkamış, Allahuekber dağlarında Türkiye Dağcılık federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ersan Başar ile buluşan Bandak ekibi İbrahim Uğur Şengönül ile Erol İşcan 102 yıl önce tek kurşun atamadan şahadet şerbeti içen şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundular.
Bandak Başkanı Kadri Civan, sarıkamış programından dönen İbrahim Uğur Şengönül ile Erol İşcan onuruna dernekte gerçekleştirdiği sobet toplantısında organizasyon ve Sarıkamış´ta yaşananlar hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
Bandak Başkanı Kadri Civan, Bandırma Manşet´e yaptığı açıklamada dernek faaliyetlerinin sadece yürüyüş sporları ile sınırlı olmadığını aldıkları arama kurtarma ve ilk yardım kursları ile bu yöde ihtiyaç duyulan zorunluluklar ve eğitim amaçlı derslere katıldıklarını söyledi.

/resimler/2016-12/28/2339438012894.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı