İl Emniyet müdürü Ömer Aydın

İl Emniyet müdürü Ömer Aydın

Emniyet Teşkilatı, görevini sürdürürken İnsan Haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin önemli bir kurumudur.




Balıkesri il Emniyet müdürü Ömer Aydın, Polis teşkilatının 167.yıldönümü doılayısıyla yaptığı konuşmadır.


Emniyet Teşkilatımızın 167.  kuruluş yıldönümünü gururla kutladığımız bugün sizleri aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyor ve hepinize şahsım ve teşkilatım adına hoş geldiniz diyorum.


Ülke ve millet bütünlüğünü her koşulda korumanın azim ve kararlılığında olan, yurt genelinde emniyetin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, üstlendiği kutsal görevini gece gündüz demeden, yüksek sorumluluk bilinci, büyük bir vatan sevgisi ve hizmet aşkıyla ifa eden emniyet teşkilatı bu gücünü halkımızın destek ve güveninden almaktadır.

Emniyet Teşkilatı, bu görevini sürdürürken İnsan Haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde, görevini bugüne kadar başarıyla sürdürmüştür.

Özellikle son yıllarda bütün unsurlarıyla, gelişen teknolojiyi takip edip önemli gelişmeler sağlayan Emniyet Teşkilatı bugün, 255.000'e ulaşan personeli ile suçla mücadelede en gelişmiş araç, teknik ve taktikleri kullanan, dünyanın en güçlü Polis Teşkilatlarından birisi haline gelmiştir.

Emniyet Teşkilatı olarak hizmet içi eğitim programlarına büyük önem veriyoruz. Bunun yanında gerek Kişisel gelişim konulu konferanslar, gerekse personelimizin görev yaptığı birimlerde uzmanlık eğitimi verilerek hizmet standardını ve kalitesini arttırmak öncelikli hedefimizdir.

Emniyet Teşkilatı son yıllarda yönetim anlayışı olarak, kamuoyuna hesap verme ve şeffaf bir yönetim kültürü oluşturma çabasındadır. Bu anlayış, Teşkilatımız ile vatandaşlarımız arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde olumlu bir katkı sağlamıştır. Kamu hizmetlerindeki hesap soran devlet anlayışından, hesap veren devlet anlayışına dönüşümü Teşkilatımız yakalamış ve bu durum kamuoyu yoklamalarında Emniyet Teşkilatının güvenilir bir kurum olarak ortaya çıkmasıyla tescil edilmiştir.

Ülkede özellikle başta terörizm, organize suçlar, uyuşturucu madde ticareti gibi insanlık suçlarıyla mücadelede, sadece ülkemiz içerisinde değil, diğer Ülke polisleri ile işbirliği içerisinde Uluslararası operasyonları başarı ile gerçekleştirebilme yeteneğine sahiptir.

Bununla beraber unutulmamalıdır ki Atatürk İlke ve İnkılâpları ışığında hukukun üstünlüğü prensibi ile hareket eden Teşkilatımızın en önemli güçlerinden bir tanesi yüce halkımızın destek ve güvenidir.

Balıkesir Emniyet Teşkilatı olarak bizde halkımızın desteği ile var olan huzur ve güven ortamını kalıcı hale getirmek amacıyla, yasaların bize vermiş olduğu yetkiler dahilinde, dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla etkin mücadelemize devam edeceğiz.

Bugüne kadar Balıkesir'de gerçekleştirdiğimiz projelerle vatandaşlarımız suça karşı önceden bilinçlendirilerek Suç öncesi Polislik” hizmetlerine ağırlık verilmiştir. Yine her türlü suçun ve suç organizasyonlarının üzerine aktif bir şekilde kararlılıkla gidilmiştir.

Sevgili meslektaşlarım bugüne kadar başarıyla sürdürdüğünüz vatandaşın can ve mal emniyetini sağlama, huzur ve kamu güvenliğini koruma hizmetinizi aynı kararlılık ve inançla sürdürmeye devam edin.

Bu duygu ve düşüncelerle Vatanımız uğruna şehit olan Teşkilat Mensuplarımızı rahmetle, emekli ve gazilerimizi minnetle anarken, meslektaşlarıma ve cefakâr aile fertlerine sağlık ve başarılar diler, törenimize teşrifleriyle bizleri onurlandıran bütün misafirlere şahsım ve teşkilatım adına en derin şükranlarımı sunarım.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı