İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay:

İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay:

Metin Canbaz'ın istifasının, deneyimsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum”





İl Genel Meclisi'nin Erdekli üyesi Hikmet Onay, Metin Canbaz'ın AKP İlçe Başkanlığı ve parti üyeliğinden istifasının deneyimsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum” dedi.


Canbaz'ı istifaya götüren nedenlerin başında, partilerinin genel politikasına aykırı şekilde, Erdek'e açılan İmam Hatip Lisesi'ne karşı çıkmasının geldiğini düşündüğünü vurgulayan Onay, şu değerlendirmede bulundu:

Erdek'e, İmam Hatip Lisesi açılması konusu, İl Genel Meclisi'nden oybirliğiyle geçmiştir. Metin Canbaz, bizim sevdiğimiz bir kardeşimizdir. Eşlerimiz sık sık bir aradadır. Ama deneyimsizliği nedeniyle partimizle bir uyumsuzluğu da olmuştur. Onu hiçbir zaman dışlamayacağız. Kendisini, yeniden partimize kazandırmaya çalışacağız.”

Canbaz'ın ayrılmasının, AKP Erdek ilçe örgütünde bir sorun yaratıp yaratmayacağı konusundaki bir soruyu da yanıtlayan Onay, Bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Çünkü AKP köklü bir partidir ve kişiler üzerinden siyaset yapmamaktadır. Ancak Erdek gibi küçük yerlerde siyasetin genel anlamda zorluğu da ortadadır” diye konuştu.

Onay, İl Genel Meclisi olarak, Erdek'in köyleri dahil, Balıkesir ilindeki tüm köylere, parti ayırımı gözetmeksizin eşit hizmet götürme çabası içinde bulunduklarına dikkati çekerken, önümüzdeki günlerde, Erdek'e bağlı köylerin bozulan yollarına da yama yapılacağının belirtti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false