İl Genel Meclisinin Bağfaş Oturumu

İl Genel Meclisinin Bağfaş Oturumu

Bağfaş yeni Gübre Fabrikasının İl Genel Meclisindeki Toplantı görüntüleri basına yansıdı.




Bağfaş yeni Gübre Fabrikasının İl Genel Meclisindeki Toplantı görüntüleri basına yansıdı.



AKP li meclis başkanı ve sözcüsü Gönen İlgenel Meclisi üyesi Bülent Can`ın Alman Kredi limitlerinin zaman aşamasına uğramaması için verdikleri çaba gözler önüne serildi.

Aynı zamanda 5 trilyon bütçeli Gönen Sulama Birliğinin Başkanlığını üstlenen Bülent Can komşu ilçe Bandırma ve Edincik Beldesinin yaşadığı sıkıntılara sırtını dönerek işletmete Almanların verecegi karşılıksız 380 trilyonluk krediyi nimet gibi göteriyor.



Bandırma`dan Manisa`ya kadar Karaağaç neslinin neden tükendiğini çok iyi bilen Bülent Can Gübre hammaddesindeki dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak projenin sektörel anlamdaki ihracatı nedeni ilede Ülke katma değerine önemli katkı sağlayacağını savundu.

Bülent Can bununla da hızını alamayarak olmayan, kimya uzmanı ve çevreci kimliğini konuşarak ````Atık gazları zararsız, AB kriterlerinin altında 4/1 oranında baca gazı atığı ile çevresel etkisi olmayacak !...`` dedi.

Bülent Can ``Bölge çocuğu olarak böyle bir tesisin kurulması bizim için bir şanstır, bizim için mutluluktur.`` dedi...



Sözde değil meselelere özde yaklaşımı ile kırsalın Robin Hood`u İsmet Koçyiğit Balıkesir İl Genel Meclisinin Şubat toplantısında gündeme getirilerek alel, tecel onanmasının kendi görev ve düşüncesi yanı sıra insanlık adına adil bir davranış olmadığını konunun bir sonraki meclise getirilmesini istediğinde Meclis başkanı Ramazan Bahçıvan `` Konunun il müdürlüklerince gereken inceleme ve araştırma yapılmıştır, söz konusu edildiği şekli ile meclise alel tecel getirilmemiştir.`` diyerek Bağfaş maddesinin müzakere dahi edilmeden onanması noktasında insiyatif kullandı.

İsmet Koçyiğit, Gündem maddesini savunan AKP prensi Gönen İlgenel Meclisi Üyesi ve Gönen Sulama Birliği Başkanı Bülent Can`ın överek söz ettiği projenin, geçmişteki kalıntıları nedeni ile 60 bin Bandırma lının solunum yolları rahatsızlığından hastane kaydı bulunduğunu, bu nedenle bu maddenin ``Oldu bitti.`` ile geçiştirilmesinin insanlık ayıbı olduğunu söyledi.



CHP İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit bundan sonraki seçimlerde mevcudiyeti sözkonusu olmayacak Balıkesir il genel meclisinin tarihi bir hatanın sorumluluğu üstlendiğini, Bu noktada AKP Hükümetinin hiç vakit kaybetmeksizin Bandırma`ya yeni bir hastanenin daha temelini atmasını istedi.

Bu konuda demogoji yapmadığının altını çizen Koçyiğit AKP üyesi Talip Yıldız`ın da aynı görüş çerçevesinde Bandırma için son derece hasas olan bu maddenin Mart ayında yapılacak bir sonraki meclis toplantınına getirilmesi gerektiğini ifade ederek ``Hangi partinin üyesi olup olmadığı değil, İnsan ve yaşan adına doğruyu konuşması dahi takdire şayandır, Kendisini bu cesaretli davranışından dolayı kutluyorum.`` dedi.










Edincikli
23.02.2013 21:48:28
Edincik Belediyesinin açmayı düşündüğü sanayi alanını tüm olumlu görüşlere rağmen red eden AKP İl Genel Meclis üyeleri!... Bağfaş`a gelince ne oldu da ``evet`` oyu verdiler 15 yıl F.ipek 5 yılda M.Yağcı olmak üzere 20 yılda Belediye`ye devri için ömür çürüttüp kazandığımız 7 bin dönüm mera`mızı HİÇ etmek inşallah size de nasip olmaz. ağa babalarınıza da..

Edincikli
23.02.2013 21:52:43
belediyeye devretmeyen İGM Üyeleri ne olduda bölgemizi zehirleyen BAĞFAŞ asit kusan fabrikaya olumlu oy verdiler yoksa Bütün Şehir yasası ile varlığınız son bulacak olan sizlere neler vad edildi seçimde bu milletin yüzüne nasıl bakacaksınız ama sizde bu yüz varken bakarsınız

Edincikli
23.02.2013 22:01:33
Bu kendini beğenmiş küçük dağları ben yarattım edasıyla ortalıkta caka satan bu gönenli İGM üyesi kim oluyorda söz sahibi oluyor bölge meclis üyeleri şunu iyi bilsin bu fabrikayla biz yaşayacağız yani davul bizim boynumuzda tokmak başkasının elinde olmasaydı iyi olurdu ama demekki çıkarlar söz konusu olunca böyle oluyormuş

Mehmet Savaş
24.02.2013 05:47:11
Hayatta en büyük kötülük başkaları hakkında hüküm vermektir. Kendisi ile ilgisi olmadığı halde özellikle Edincik`in yaşam koşullarını hiçe sayan bir oluşuma ``EVET`` diyen düşünce hangi gruptan olursa olsun bunun hesabını mahşerde veremez.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı