İL KOORDİNASYON KURULU VALİ YILMAZ ARSLAN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

İL KOORDİNASYON KURULU VALİ YILMAZ ARSLAN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

1221 PROJE'NİN 2011 YILI ÖDENEĞİ 592 MİLYON LİRA”




1221 PROJE'NİN 2011 YILI ÖDENEĞİ 592 MİLYON LİRA”

Yeni yılın ilk Koordinasyon Kurulu toplantısı Valimiz Yılmaz ARSLAN başkanlığında gerçekleştirildi. Özmerkez´deki İl Genel Meclisi Salonu´nda gerçekleşen toplantıya; İlçe Kaymakamları, İl, İlçe ve Beldelerin Belediye Başkanları, Bölge Müdürleri ile yatırımcı kuruluşların birinci derecede sorumluları katıldı.

İl Koordinasyon toplantısında 2011 yılının değerlendirmesini yapan Valimiz Sayın Yılmaz Arslan; 2011 yılının yatırımcılar açısından oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Vali ARSLAN, İlimizde yatırım yapan kuruluşlara hizmetleri için teşekkür ederim. 2012 yılında da 2011'den kalan işlerimizi tamamlayıp, yeni planlamaların yapılıp aynı hassasiyetle çalışmaların devam etmesini istiyoruz. Balıkesir'de kuruluşlar arasında çok ciddi bir sorun olmadığını düşünüyorum. 2012 yılında da bu çabalarımızı sürdürelim. Hepimizin amacı, halkımızın kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlamaktır.” dedi.



İLİMİZDE DEVAM EDEN 1221 PROJE VAR

2011 yılı itibariyle devam eden 1221 projenin olduğunu söyleyen Valimiz Yılmaz ARSLAN, Projelerin toplam tutarı 3 milyar 250 milyon, 2011 yılı ödeneği 592 milyon yapılan harcama 450 milyon TL. dir. Gelen ödenek ile yapılan harcama arasında doğan fark da ihale bedellerinin düşük olmasından, ayrılan tahmini ödenekten ve hak edişlerin birim kalemlerinden kalan miktarlardan kaynaklanıyor. Bizim yatırım ödeneğini kullanama diye herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil” diye konuştu.



BAÜ'DE 8 PROJEYE 60 MİLYON LİRA

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahir Alkan, 2011 yılında üniversitenin yatırım programında 8 projenin yer aldığını söyledi. Alkan Bu projeler için 2011 yılı yatırım bütçesinde 43 milyon 50 bin lira ödenek tahsil edildi. Yıl içerisinde projelere 2 milyon lira ek ödenek verildi. 16 milyon 761 bin lira da üniversitemiz öz kaynaklarından aktarılarak toplam ödeneğimiz 61 milyon 810 bin Türk Lirası oldu. Yapımı devam projelerimizden yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuzun inşaatı bitirildi. Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının 2012 yılı sonunda bitirilmesi planlanmıştır. Yeni ihale edilen Veteriner Fakültesi inşaatının temel ve bodrum betonarmesi tamamlandı. Çağış Yerleşkemizin atık su sorunu Valimiz Yılmaz Arslan'ın koordinatörlüğünde Balıkesir Belediye Başkanlığı ile imzalanan protokol ile atık su hattı yapılarak çözümlendi” dedi.



KARAYOLLARININ 44 PROJESİ DEVAM EDİYOR

Karayolları 14. Bölge Müdürü İsmail Kartal'da Koordinasyon Kurulu'nda yaptığı konuşmada Balıkesir'de 44 projemiz bulunuyor proje bedelleri 1 milyar 604 milyon TL. Orhangazi-İzmir otoyolunun 98 kilometresi Balıkesir sınırları içerisinde kalıyor. 1 milyar 484 milyon TL de bu yolun proje yapım bedeli bulunuyor. Toplam proje bedelimiz 3 milyar 300 milyon lira. Sene başı ödeneğimiz. Balıkesir'e 450 milyon lira harcandı” diye konuştu.



KURUMLARIN ZAMAN ZAMAN SIKINTILARI OLABİLİR
2012 yılında daha başarılı çalışmalar yapılabileceğini söyleyen Vali Yılmaz ARSLAN, Kurumlar arasında zaman zaman sıkıntıların olabileceğini ve iyi niyet çerçevesinde çözülebileceğine işaret ederek, Çalışma yapılan bölgelerde bilgilendirme yapılmalıdır. Herkesin birbirine yardımcısı olması önemlidir. İhmal edilmemesi gereken şey bölgedeki yöneticileri Kaymakamları ve belediye başkanları, sivil toplum örgütlerini bilgilendirmektir. Kamuoyunu bilgilendirme konusunda belki biraz eksik kalıyor olabilir. Basın organlarından yararlanmak lazım. Yerel basın organlarının sağlıklı bildirilmesi de önemli. Kurumların yaptıkları işleri sağlıklı bilgilendirme için yerel basın organlarından yararlanması konusunda hassas olunması gerekir. ” dedi.

Vali Yılmaz ARSLAN, İl Koordinasyon Kurulunda söz alan üyelere koordinasyonu gerektirecek konu ve sorular varsa sorularak gerekli cevaplar alındı. Çözüm yolları hususunda mutabakat sağlandı. İl Koordinasyon Kurulu tarafından tespiti yapılan önemli hususların çözümü ile ilgili gerekli notlar alınarak yapılacak çalışmalara yön verileceği belirtildi.













Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli