İlber Ortaylı, “65  yaş ve üzeri en kritik yaş grubu"

İlber Ortaylı,  “65  yaş ve üzeri en kritik yaş grubu

İLBER ORTAYLI DÜNYA GÜNDEMİNDEKİ KORONAVİRÜSÜ GAİN’DE YORUMLADI

İlber Ortaylı, hayatın içinden güncel konuları ele aldığı ‘İlber Ortaylı ile Gündem’ programının ikinci bölümünde son döneme damga vuran COVID-19 protestolarını ve ülkelerin pandemiyle mücadele etme şekillerini kendine özgü üslubuyla yorumladı.

Ülkelerin ve insanların pandemiyle mücadele etme şekillerini yorumlayan Ortaylı, “İnsanların ve ülkelerin dayanıklılık kapasiteleri birbirlerinden farklı. Örneğin Hollanda’da sağlık organizasyonu sınıfta kaldı diyebiliriz. Dünyada sağlık sektöründe çalışanlar günlük normlarının dışına çıkıyor gibi gözükse de bu rutinin pek de dışına çıkmadılar. Türkiye’de ise bunun tam zıttı olarak doktor ve hemşireler büyük özverilerle çalışıyorlar” dedi. 

Programda hükümetlerin zorunlu görevlerinden biri olan sağlık hizmetlerini iyileştirmelerinin gerekliliğine değinen Ortaylı, “Dünya nüfusu giderek artıyor ve beraberinde de salgınları önleyebilmek için bir otorite kurma zorunluluğu oluşuyor. Ortaçağ’daki gibi ilerleyemezsiniz. Eğer sağlık sektöründeki iyileştirmelerden taviz verirseniz, ülkeniz için şartları zorlaştırırsınız” diye konuştu.

Kendisi de 74 yaşında olan İlber Ortaylı, programda 65 yaş ve üzeri için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili görüşlerini de açıkladı: “65  yaş ve üzeri en kritik yaş grubu. Koronavirüste bulaştırıcı unsur gençler olduğu için gençlerin de kendilerini yaşlılardan uzak tutabilmeleri gerekiyor.  Söylenecek pek bir şey yok. Bir kural koyuluyorsa herkes kendi sağlığı ve toplum sağlığı için bu kurala uymak zorunda.”  

Deneyimli tarihçi İlber Ortaylı, Türkiye’nin yeni nesil video içerik platformu GAİN’e özel hazırladığı programıyla gündemin nabzını tutmaya devam edecek!



Anahtar Kelimeler: İlber Ortaylı   üzeri kritik grubu"
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli