İlçe Sağlık Müdürü BGC´de

İlçe Sağlık Müdürü BGC´de

Sigarayı bırakmak isteyenlere poliklinik hizmeti

İlçe Sağlık Müdürlüğünde ücretsiz olarak başlayan sigarayı bıraktırma polikliniğine 35 kişi başvurdu. 2 ay önce açılan polikliniğe başvuruların artması bekleniyor.

?Sağlık Yöneticileri Günü? nedeniyle Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ne(BGC) konuk olan Bandırma İlçe Sağlık Müdürü Başak Şen Ilgaz, Bandırma´da yapılan sağlık çalışmaları konusunda açıklamalar yaptı. Bir yıldır İlçe Sağlık Müdürü olarak görev yaptığını belirten Ilgaz, ? 80´e yakın personelimiz var. Bize bağlı çalışan 19 aile sağlığı merkezimiz de bulunuyor. Bandırma büyük bir şehir, 152 bin nüfus var. 112 olarak 5 istasyonumuz, 6 ambulansımız hizmet veriyor. Çağrı üzerine 1 dakikada ekip yola çıkar. Merkeze 10 dakika, kırsala 30 dakika içinde ulaşma zorunluluğumuz var. Ambulanslarımız ara yollarda gecikme yaşanmasa da zorlanıyor. Vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Merkezde en geç 10 dakikada vakalarımıza ulaşıyoruz. Aşılama çok büyük önem arz ediyor. Çocuklarımız mutlaka aşı olmalı. Biz aşı olmak istemeyenlere bununla ilgili formu imzalatıyor ve bu konuda bilgi veriyoruz.? dedi.

/resimler/2018-12/18/2044468290411.jpg

Sigarayı bıraktırma konusunda da bilgi veren Ilgaz, ? Tütün tüketilen yerlerin kontrolü de bizde. Bakanlığımızın bu konuda kesin talimatı var. Biz tütün denetimleriyle işe başladık. 184´e gelen bütün ihbarlara en geç 2 saat içinde gitmemiz gerekiyor.  Bu konuda denetimleri sıklıkla yerine getiriyoruz. İşletme sayısı da fazla çok sayıda ihbar geliyor. Açık alan olması gerekiyor. Biz kapalı alanda sigara içilmesini istemiyoruz. 2 ay önce sigarayı bırakma polikliniği açtık. Yeni olması nedeniyle şu anda 35 vatandaşımız başvurdu. Bu hizmeti eğitim almış doktorumuz tarafından veriyoruz. Duyuldukça sayı artıyor. İlçe Sağlık Müdürlüğümüzde Salı ve perşembe günleri poliklinik yapıyoruz. Bu tamamen ücretsiz,  Kişi ?tamamen bıraktım´ diyene kadar tedavi devam ediyor? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: İlçe Sağlık Müdürü
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli