İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirhan:"Öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeleri için işliklerimiz yolda"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirhan:

     

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, "Ben Değerliyim" projesinin, altı pilot okulda sürdürüldüğünü vurgularken, "Öğrencilerimizi yeteneklerini geliştirmeye yönelik, ders dışı eksersizlerini yapabilecekleri işlik projelerini önümüzdeki eğitim-öğretim yılında yaşama geçireceklerini açıkladı.

İlgi ve yeteneğin iki ayrı kavram olduğu gerçeğinden hareket ederek, öğrencilerin yeteneklerini belirlemek amacıyla ciddî değerlendirmeler yaptıklarına dikkati çeken Demirhan, şunları söyledi:

"Altı pilot okulumuzda, öğrencileri yeteneklerine göre sınıflandıran listeler hazırlandı. Bu öğrencilerin hangi sosyal etkinliklere katılacağı, hangi kulüplerde çalışacağı da belirlendi. Buna paralel şekilde müzik, spor, resim, fen, matematik, tiyatro ve edebiyat dallarında işlikler oluşturacağız. Bu işlikler, okul binalarının fiziki konumları elverişli olan Korgeneral Enver Akoğlu İlköğretim Okulu, Şehit Süleymanbey İlköğretim Okulu ve TOKİ`deki ilköğretim okulunda gerçekleştirilecek. Bir işliğin mâliyeti 20 bin lirayı buluyor. Bu işliklerin yapımı için Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı`ndan söz aldık. Daha sonra Bandırma`ya, sosyal bilimler, tarım, spor ve güzel sanatlar liseleri ile bilim sanat merkezi de kazandırmayı plânlıyoruz. Aşama aşama gerçekleştireceğimiz bu çalışmaların ardından, hemen hemen her branşta Bandırma`nın yüz akı olup, ülke, hatta dünya çapında büyük başarılara imza atacak gençlerimizin ortaya çıkacağına inanıyorum."

Geride bıraktığımız 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde Bandırma`daki okulların, eğitim yönünden çok başarılı olurken, öğretim düzeyinin biraz aşağı düştüğünü vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirhan, şu değerlendirmede bulundu:

"Geçen yıl, uygulamakta olduğumuz yeni yapılanma sistemine öğretmen arkadaşlarımız ve öğrenciler uymakta biraz güçlük çektiler. Biz de, öğretimden çok eğitime ağırlık verince öğretim ayağı biraz eksik kaldı. Ancak geçen yıl, eğitim ayağında ülkemizin birçok kentinden ileri bir durumdaydık. Bu yıl, öğretime de ağırlık vererek, bu eksiğimizi de gidereceğiz."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı