İlçe Tarım Müdürü Sefa Uyar: "Bandırma ve yöresinde süne çalışmaları sürüyor"

İlçe Tarım Müdürü Sefa Uyar:

     

Bandırma İlçe Tarım Müdürü O. Sefa Uyar, ilçe ve yöresindeki ekili alanlarda süne ölçüm çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı.

Bandırma ve yöresinde, 200 bin dekarlık alanda buğday, 30 bin dekarlık alanda ise arpa ve buğday ekili olduğunu vurgulayan Uyar, şu bilgiyi verdi:

"Bandırma ve yöresindeki çiftçi, ürününe karşı çok duyarlı. Bu yıl, yağışlar nedeniyle hasatta yaklaşık 10 günlük bir gecikme yaşanıyor. Yine, bazı yörelerde, rüzgârın da etkisiyle, buğdayda, yüksek başaklarda yatmalar ve buna bağlı kök çürüklüğü de görülüyor. Ancak, bu olumsuzluğun, buğdayın kalitesini etkileyeceğini sanmıyorum. Bu arada, biz de, tarlalarda, bire bir süne sayımını sürdürüyoruz. Bilindiği gibi devlet, artık süne mücadelesi için ilâç dağıtmıyor. Sadece süne sayımı yaparak, çiftçiyi bilgilendiriyor. Çiftçi ise süne ilâcını kendisi alarak, tarlasında süne mücadelesini gerçekleştiriyor."

Uyar, bu hasat döneminde de, Bandırma ve yöresindeki ekim alanlarından, dönüm başına 350-400 kilogram buğday beklediklerini belirtti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı