``İlçe,Büyükşehir, Hükümet``

``İlçe,Büyükşehir, Hükümet``

Öztaylan, Oda ve Borsa meclisine yaptığı konuşmada, İlçe belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Hükümet üçgeninde uyun istedi.

AK parti Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Oda restorant`ta düzenlenen Ticaret Odası ile Ticaret Borsası meclislerinin ortak toplantısı ardından verilen yemekte konuştu.

Öztaylan, öncelikle iki odanın seçilmiş meclis üyelerinin kendisi ve Hükümetten ne gibi talepleri olduğunu dinlemek istedi.

Öztaylan`dan talepleri olan Oda meclisi üyeleri sırası ile Ordu caddesi ve Atatürk caddesinden deki olumsuzlukların giderilmesi, Bandırma`da uzun yıllar faaliyet göstermelerine karşın kendilerine yabancı muamelesi yapıldığı, Dershanelerin kapatılıp Özel okul programına geçilmesine rağmen yasanın hala netlik kazanmadığı, Engelli okulunun kifayetsiz kaldığı, Manyas Barajını tarımsal sulamaya tevzii edecek toplulaştırma ve kanalet çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına cevap istenirken, Borsa Başkanı Halit Sezgin`de Bandırma Üniversitesi`nin oluşmasında önemli arter olacak denizcilik fakültesinin hayata geçmesi için güç birliği yapan bir çok ismin bugün görevde olmadığını, Dekanı atandığı halde hala Fakültenin neden açılmadığını sordu.

Öztaylan öncelikle Fakülte ve Üniversite konusuna değinirken, soruya soru ile yanıt verdi ve ``Bakın bakalım Balıkesir`de 2. fakültesi olan başka ilçe var mı?``

Üniversite konusunda Türkiye deki bazı Üniversite isimlerini sıralayarak hepsinin vakıf veya müteşebbisler tarafından milyon dolarlar harcanarak hayata geçirildiğini, kendisinin bu konuda iş çevreleri ile yaptığı temaslardan netice alamadığı için Denizcilik fakültesinin eğitime geçemediğini altını çizdi.

Öztaylan, Dershanelerin kapatılması, özel okulların açılması konusuna ise yasanın meclisten geçtiğini söyledi.

Engelli okulu için ``Kayacık yetersiz mi kaldı?`` dedi. Oysa eski Kayacık ilkokulu çoktan Çınarlıdaki Atatürk` ilkokuluna geçmiş ve eski okulda başlayan tedrisat, yeni okulun öğrencileri başka okullara dağıtılarak, mevcut ilkokulunda Engelli okuluna tahsis edildiği hatırlatıldı.

O da, ``Yetersiz se yine yaparız.`` dedi.

Cevaplaması gereken sorular yerine  1 saat 58 dakikalık kendi söylemek istediklerini anlatmak isteyen Öztaylan çizdiği geniş yelpazede, Ayakkabı kutucuklarından, Bilal`ın vakfına uzanan geniş bir yelpazede savunma yapmayı yeğledi.

Öztaylan, Etimaden`in ürün çeşitlenmesini arttırıp iş ve istihdam yaratacak ek ünite taleplerinin Bandırma Belediyesi tarafından kabul edilmemesi üzerine bu yatırımların Emet`e kaydırıldığını söyledi.

Aş ve işim her şeyin önünde geldiğini yenileyen Öztaylan, Bandırma-Çanakkale karayolu üzerinde oluşturulan enerji koridoru içinde ``Kimse durduk yerde parasını çöpe atmaz, alınan yerlerin değeri 3 bin tl idi, Adamlar geldi 50- 100 bin tl verdi, Bizim köylüler parayı taşıyamadı, Köylere otomobil galerileri sergi açtı, Bandırma`dan Gönen`den evler alındı, Pavyonlar kapatıldı. Şimdi paralar bitti. ``Biz çevre kirleten fabrika istemiyoruz.`` diye eylem yapıyorlar.`` dedi.

Öztaylan 1. saat 58 dakikalık sıkıştırılmış konuşmasında daldan dala geçerken basına da ders verdi.

Öztaylan ``Yazmazsınız ama!...`` diyerek sık sık adres gösterdiği arka masasında bulunan basın mensuplarını işaret ederek bir süre önce seçim nedeni ile ziyaret ettiği Ergili köyünde muhalif bir parti üyesi olan tanıdığının yanına gelerek ``Bir torpil yap ta, benim çocuk askerlik yapmasın.`` dediğini söyledi.

Öztaylan askerlik konusunu kendi oğulları ve dayısından verdiği örneklerle detaylandırarak, Sözü ``Bizde Askerlik yapmayana adam demezler....`` demeye getirip, rakip partinin Belediye Başkan adayının askerlik yapmadığını ima etti.

Öztaylan`ın uzayan ve dağılan konuşması zaman zaman homurdanmalara neden oldu.

Özellikle televizyonda Galatasaray`ın maçı olduğu gerekçesini öne koşan bazı meclis üyeleri, Vekil danışmanı aracılığı ile kendisine not gönderince ``Engin, sen maça gitmek istiyorsan gidebilirsin, gerekirse ben sabaha kadar konuşurum .`` dedi.

Tahammülleri tüketen uzun konuşma ardından masasına dönen Öztaylan, bu kez Borsa Başkanı Halit Sezgin`in önce yönelttiği sorusuna yanıt alamadığı oldu.

Sezgin, ``Sayın vekilim siz parayı verin diyorsunuz, neyi nereye vereceğiz bizimde sorumlu olduğumuz yönetim kademeleri var, Biz daha önce Denizcilik fakültesi için bütçemizden katkı yapılması noktasında 10 milyonluk yetki aldık, hatta bazı öğretim üyelerinin masraflarını karşılamayı taahhüt ettik`` dedi.

Öztaylan, bunun cevabını kendisinin veremeyeceğini, her kurumun kendi katında değerlendirmesini yaparak maliyet, zaman ve mevzuat meselesini çözümlediğini kaydetti.

 

 

 

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı