İlçelerde de AÖF Sınav Merkezi Olsun

İlçelerde de AÖF Sınav Merkezi Olsun

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça Balıkesir'de kayıtlı bulunan 25 bin 908 AÖF öğrencisinden ilçelerde bulunanların taleplerini AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar'a iletti.




CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Balıkesir'de kayıtlı olan 25 bin 908 Açıköğretim Fakültesi öğrencisinden ilçelerde bulunan öğrencilerin ilçelerde de sınav merkezi olsun” taleplerini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar'a iletti. Dekan Banar, konuya sıcak baktıklarını söyledi.  Buna göre Bandırma, Edremit ya da Burhaniye'de Açıköğretim sınav merkezi açılması söz konusu olabilecek.

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça Balıkesir'de kayıtlı bulunan 25 bin 908 Açıköğretim Fakültesi öğrencisinden ilçelerde bulunanların taleplerini Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar'a iletti. Dekan Banar ile telefon ile görüşen ve bir de konuyla ilgili mektup yazan Havutça, Dekan Banar'ın konuyu inceleyeceğini, böylesine büyük bir coğrafyada bu dönem olmasa bile bir daha öğretim döneminde talepleri değerlendireceklerini ve konuya sıcak baktıklarını dile getirdiğini” söyledi.

Havutça, Prof. Dr. Banar'a yazdığı mektupta da şu görüşleri dile getirdi:

Değerli Dekanım;

Çağdaş bir uygulama olan uzaktan öğretim, günümüz teknolojisinden yararlanılarak her yaş her gelir ya da her meslek grubundan insanın, üretkenliklerini yitirmeden, öğrenimlerini kendi hız ve kapasitelerine göre ayarlayarak, eğitimlerini sürdürdükleri bir sistemdir. Fakülteniz uzaktan öğretim yoluyla ülkemizde yükseköğrenim talebinin karşılanmasına katkıda bulunarak çok sayıda mezun vermiştir.

Balıkesir ili yüzölçümü bakımından (14.299 km²) ülkemizin en büyük 12 ilinden biridir ve Balıkesir 19 ilçesi ile büyük bir coğrafyaya sahiptir. Bu ilçelerimizden Bandırma ve Edremit en çok nüfusa sahip ilçelerdir. Bölgemizde bugün itibariyle 25.908 öğrenci fakültenize kayıtlı bulunmaktadır. Öğrencilerimizin çoğu sınav dönemlerinde ilçelerden Balıkesir merkeze gitmektedir. İlçelerimizin Balıkesir'e uzaklığı değerlendirildiğinde Bandırma ve Edremit yada Burhaniye'de sınav merkezi açılması bir zaruret halini almıştır. Marmara, Erdek, Gönen, Manyas ilçelerinin Bandırma'ya yakınlığı; Burhaniye, Havran, Ayvalık Gömeç, Edremit ilçelerinin de uygun görülen bir Körfez ilçesinde sınav merkezi açılması öğrencilerimizi hem maddi kayıplardan hem zaman kaybından kurtaracaktır. Daha da önemlisi öğrencilerin fiziksel yorgunluklarına neden olan olumsuzluk azaltılmış olacak sınavlardaki başarılarını da olumlu etkileyecektir. Sonuç olarak açık öğretim sınavlarının Bandırma ve Edremit ilçelerimizde de yapılması birçok bakımdan önem arz etmektedir.

Saygılarımla.”



aöf sağlık
12.09.2014 22:07:47
kesinlikle katılıyorum sınavların Edremit te yapılmasını istiyorum.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli