İlgi azdı

İlgi azdı

Festival Fanzini ``Çizgi Roman ve Çevre Sorunları`` konuşuldu.


Çizgi Roman ve Çevre Sorunları paylaşan: zeki-karadeniz

25. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali programı içinde yer alan, Festival Fanzini ‘’Çizgi Roman ve Çevre Sorunları’’ konulu söyleşide Karikatüristler Murat Başol, Zeynep Özatalay, Berat Pekmezci ve Bandırmalı Karikatürist Ömürden Bakaçhan konuştu.

Programda olmasına karşın söyleşiye Sümeyye Kesgin katılmadı. Tepe gazinosundaki söyleşide sanatçılar, mesleklerini yaparken karşılaştıkları zorlukları ve mesleğin kendilerine tanıdığı avantajlardan dem vurarak bazen tek çizgi ile çok şey anlatılabilmesinin, karikatür dünyasının gizeminde saklı olduğu vurgu yaptılar.

Özellikle Murat Başol, Gezi olayları ile ilgili çizim yaparken, sembolize olan ‘’Kırmızılı kadın’’ çizimi ile bir anda adının öne çıktığını ve bu çizimin birçok kimse tarafından kullanıldığını söyledi.

 

Tek çizimle çok şey anlatılmasının özellikle siyasiler tarafından sevilmediği ülkemizde geçmişten günümüze bu noktada getirilen yasaklamalar, karikatür dünyasında büyük yozlaşma yaşanmasına neden olduğu kaydedildi.

Çevre olumsuzluğunu insan ve yaşamla bir bütün olduğu belirtilen söyleşide sanatçılar, çizgide özgürlük yaşanmadığı sürece çevre olumsuzluklarının da, ardı arkasının kesilmeyeceğini görüşünde birleştiler.

Seviye ve kalite olarak son derece önemli konuların gündem bulduğu söyleşide tek eksiklik katılım noktasındaki ilgiydi.

Bir saati aşkın süren söyleşide sadece 19 dinleyici vardı onlarda ya Belediye görevlisi, ya da konuşmacıların yakınlarıydı.

 

 

 



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli