İlgi beklenilen düzeyde değil

İlgi beklenilen düzeyde değil

Son yılların en hareketli sezonu yaşanan Erdek'te sanat dünyasının önde gelen isimlerinin sahne aldığı konserler ekonomik kriz etkisinde

Erdek, tatil ve turizm'de ege ve akdenize nazaran iklimsel konumu nedeni ile avantajlı olsada kısa olan sezonu ile ikinci seçenek cazibe merkezi olmaktan çıkamıyor.

Pandemi ve Müsilaj olumsuzluğunun etkisinde 2 olumsuz sezon yaşayan Erdek beklentilerini taşıdığı 2022 yazında'da umduğunu bulamadı.

Vasat geçen Haziran ayı sonrası, kendini arayan bir temmuz sezonu yaşayan Erdek, beklentinin üzerindeki sıcaklık nedeni ile Ağustos ayında adeta altın sezonunu yaşıyor.

Kısa rezarvasyonlara rağmen %100 doluluk oranı ile gündüzleri deniz, kum ve güneş'in altında tatilin keyfini çıkartan tatilciler, akşamları gün batımı ile birlikte akın ettikleri balık lokantalarında adeta yer bulmak mümkün değil, Prestij Tekne Balık restaurant, Bluemoon, Adasuare, Kafkas pup, Deep bar&restaurant, Kıraça restaurant, Lina Beach restaurant, Kalabalık restaurant, Yeşilim restaurant ve Şahin Motel lalezar restaurant'ta yer bulmak gün öncesi rezervasyon ile mümkün, Erdek'e gelip'te mavi tur yapmamak ise elbette büyük eksiklik, Poseidon Yacht ile bakir koylar yapılan gezisi bu sezon Erdek'in ambiyansını öne çıkartan önemli bir etkinlik oldu.

Erdek'te eksik olan neydi?

Erdek turizminde en önemli eksiklerden birisi kuşkusuz akşamları eğlence mekanların yetersiz kalması idi. Seyitgazi'de Barni Bar, Sur Bar'ın dışında Cowboys Beach, THE WALL bar önemli bir eksikliği kapatsada yeterli olduğu söylenemez, Erdek'in beklenen sanatçı açığını kapatan tek mekan bu sezon yeni hizmete giren Arlina Resort hotel Haviye gazinosu oldu.

Haviye gazinosu Niran Ünsal ile başladığı sezonu Demet Akalın, Kirpi, Cengiz Kurdoğlu ve akşam sahne alan Deniz Seki ile sürdürdü. Düzler bölgesindeki etkinlikleri ile öne çıkan Yaman Otel ise kendi alanında önceki yıl olduğu gibi bu sezonda taşın altına elini koyan mekan olarak tatailcilere sıra dışı akşamlar yaşatmak adına elinden geleni yapıyor.

Yaman Otel bir birini takip eden sanatçı programlarına önceki gece Robert Hatemo'yu eklerken 24 Ağustos'da da Sefo sahnesi ile programlarına devam edecek.

Erdek'te doluluk oranı %100 iken niye program katkısında bulunan mekanlar doluluk oranını bulamıyor. Erdek'te buyaz sahne alan sanatçılar içinde bir tek Haviye gazinoda sahne alan Cengiz Kurdoğlu beklentinin ötesine taşan bir ilgi gördü. İşletmeci Kayra Başaran, bu ilgi karşısında Cengiz Kurdoğlu ile 2 program anlaşması daha yaparken Deniz Seki ile farklı bir gece yaşatmak istenmesine rağmen akşam Garden bahçe %50 oranında doluluk oranını aşamadı.

En azından hafta sonlarında sanat dünyasının önemli isimlerine sahne yapma fikri, benimsensede tatilcilerin ekonomik olanakları katkı ve katılım anlamında yeterli olmadığı açık.

Erdek, Arlina Resort Hotel, Haviye gazino ile yazlıkçıları şaşırtmaya devam ediyor, Bakalım ilerleyen günlerde tatilciler bu etkinliklere katılma anlamında nekadar cömert olacak.

Deniz Seki, akşam Haviye gazinosunda şık bir yavru ağzı kıyafet ile sahne aldı. Güzel sanatçı sesi ve fiziği bütünleştirdiği sahnede 2 saat kaldı. Son derece beğeni toplayan performansı ile tatilcilere sıra dışı bir gece yaşattı.



Semra çapar oğlu
25.08.2022 07:51:39
Güzel

Anahtar Kelimeler: beklenilen düzeyde değil
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı