İlgi bekliyor

İlgi bekliyor

Ocaklar, Turan yolundaki hacı Ali Akbay Çeşmesi ilgi bekliyor.

21 Yıllık çeşmenin suyu akmıyor.

Turan Köyü Yolundaki Hacı Ali Akbay çeşmesi, Allah Rızası için ilgi bekliyor.

Bandırma Manşet haber merkezimizin bugünkü safari yolculuğu Erdek Turan köyü idi.

Erdek’ten yola çıktığımızda ilginç görüntülerle karşılaştık.

Öncelikle Erdek Ocaklar yolunda karşılaştığımız ilginç Piknik alanının özel nedenlerden dolayı aktif hizmet vermediğini gördük, bu konudaki araştırmamızda proje aşamasındaki Piknik alanının henüs istenilen standartla kavuşturulamadığı idi.

Tabelasındaki ilginç YIMIRTA açılımı ise işletme aşamasındaki arkadaşımızın Ege’li olması idi. Ülke yaşam mozaiğinin tipik bir örneği olarak önümüze çıkan tabeladaki YIMIRTA Ege bölgesel şivesi olarak bölgesel parola niteliğinde olduğunu öğrendik.

YIMIRTA çiftliğinde çıkarak yolumuza devam ettik. Ocaklar- Turan köy kavşağına geldiğimizde bizi adeta bir tabela kirliliği karşıladı.

Üç yol kavşağındaki tabela yeri kapma savaşı burada o kadar prim yapmış ki, inanın gideceğimiz yönün tabelasını görmek için aracımızdan inmek durumunda kaldık.

‘’Az gittik uz gittik!...’’ derlerdi büyüklerimiz anlatırken, günümüzdeki ulaşım araçları bizi öylesine uçuruyor ki, bir günde nerede ise onlarca yer gezebiliyoruz.

Yolumuzun 2.ci durağı Ocaklar- Turan karayolunun ilk km’de önümüze çıkan hayrat çeşmesinin içler açısı durumuydu.

Ocaklar, Turan yolunun henüz 1. Km’de mükemmel bir manzaraya sahip, suyu ile dillere destan VAKIFBANK Emeklisi Hacı Ali Akbay’ın 1992 yılında yaptırdığı hayrat çeşmesiydi.

Çeşmenin önünde durduğumda gözlerime inanamadım. Birçok kez gelip su aldığı çeşme kurumuş duvarlarına yazılan yazılarla ortaya çıkan çirkin görüntü yetmezmiş gibi çevresindeki ağaçlar kazınarak yazılan yazılar, piknikçi çöpleri güzelim çeşme başını tarifsiz bir çirkinliğe bırakmış.

Oysa Ocaklar Belediyesi çok değil 10 mt öteye koyduğu çöp konteynırı ile insanlara hizmet vermek istemesi, bu görgüden yoksun olanlar için bir şey ifade etmediğini gösteriyordu.

Gittim, gezdim gördüm Ocaklar- Turan karayolu 1. Km.’de ilgi bekleyen Hacı Ali Akbay çeşmesi yine eskisi gibi insanlara su dağıtmasını sağlatacak hamiyetperver kimseleri bekliyor…

 

 

 



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı