İlginç diyalog

İlginç diyalog

Bartholomeos ile Sarı´nın ilginç söyleşisi

Erdek Kirazlı Manastırı´ndaki ayini yönetmek üzere gelen Fener-Rum Patriği Bartholomeos´un, Erdek Belediyesi´ni ziyaretinde, belediye başkanı Mimar Hüseyin Sarı ile ilginç diyaloğu dikkati çekti.

/resimler/2018-8/23/1735069668199.jpg

Sarı´ya, ?Mart ayında yapılacak yerel seçimde yine aday olacak mısınız?? diye sorup, ?evet? yanıtını alan Bartholomeos, şunları söyledi:

?Memnun oldum. Dilerim yine seçilirsiniz. Yoksa bizi sizin gibi kim ağırlayacak ve konukseverlik gösterecek??

Başkan Sarı´nın, esprili bir şekilde, ?İsterseniz, sizin yaşadığınız bölge olan İstanbul Fatih´te belediye başkan olayım?? demesi üzerine Bartholomeos, ?Memnun olurum. Bize destek veren, sizin gibi başarılı herkesin yanımızda olmasından memnuniyet duyarız? yanıtını verdi.

KİLİSE KONUSU

Söyleşi sırasında Erdek sınırları içindeki kiliseler konusu da gündeme geldi. Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Narlı Kilisesi´nin onarımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın 1 milyon 700 bin liralık ödenek çıkartarak, Balıkesir Valiliği´ne gönderdiğini, ancak çalışmaların henüz başlamadığını belirtti. Sarı, Kirazlı Manastırı ve Ballıpınar kiliselerinin tescillerinin de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Erdek Belediyesi adına yapıldığını sözlerine ekledi.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: İlginç diyaloğ
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false