İlginç ama gerçek

İlginç ama gerçek

15 yıl hizmet veren Belediye Otobüsüne belgesi olmadığı için el kondu.

Erdek/Tatlısu - İlginç ama gerçek olay Erdek`e bağlı Karşıyaka beldesinde yaşandı. 

AKP li Karşıyaka beldesinde 15 yıl aralıksız Bandırma ve Erdek`e yolcu taşımacılığı yapan otobüsün hiçbir belde kaydı olmadığı tespit edilmesi üzerine, jandarma tarafından el konuldu.

Hakkında bulunan icra sicilleri nedeni ile çeşitli yolardan Karşıyaka beldesine getirilerek Belediye İsmi yazılıp yıllarca yolcu taşıyan otobüse, 15 yıl boyunca belge sorulmamış olması duyanları hayretler içinde bıraktı.

Vatandaşın trafik cezası ödemekten imanı gevrerken 45 kişilik otobüsün vatandaşın can ve mal emniyetini gayri yasal yollardan taşıyarak tehlikeye atması, hayretleri biraz daha arttırdı.

Olayın ortaya çıkış yönü ise bir okadar ilginç, iddiaya göre Otobüs hergün Karşıyaka`dan kalkarak Bandırma ve Erdek`e yüzlerce seferde bulundu.

Yetmedi zaman zaman özel düğün ve geziler nedeni ile başka kentlerede sefer yaptı.

Belediye Otobüsü olduğu için hiçbir görevli durdurup belge sormadı. Taki Karşıyaka beldesinde konuya vakıf bir vatandaşın belediyeye kızıp şikayetçi olana dek.

Yapılan şikayeti dikkate alan Tatlısu Jandarması ilk kontrolde gayri yasal işletin dolayısı ile Otobüs`ü bağlayarak karakolun önüne kilitledi.





  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli