İlhan’dan Erdek Belediye Meclisi’ne iki önerge

İlhan’dan Erdek Belediye Meclisi’ne iki önerge

Erdek Belediye Meclisi’nin İYİ Partili üyesi İbrahim İlhan, meclisin aralık ayı toplantısında meclis başkanlığına yazılı iki önerge verdi.

Erdek Belediye Meclisi’nin İYİ Partili üyesi İbrahim İlhan, meclisin aralık ayı toplantısında meclis başkanlığına yazılı iki önerge verdi.

ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİNİN ATIŞI İÇİN SOKAK

İlhan, ilk önergesinde, Kapıdağ’ın organik tarım ürünlerinin tüketiciyle buluşması için sokak tahsisi yapılmasını istedi.

İlhan’ın önergesi şöyle:

“Kapıdağ bölgesinin zengin organik tarım ürünlerinin(Kestane, adaçayı, hindiba, şevketi bostan, mantar, zeytin, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu, kekik, defne yağı, tahıl ürünleri) ve bunun gibi birçok yöreye özel merkez ve kırsal mahallelerde üretim yapan vatandaşlarımızın bu ürünlerini tüketici ile buluşturacak uygun bir sokak tahsis edilmesinin yerinde olacağını düşünüyorum. Önerim şudur. Sahil Sokak’ın bir tarafının tamamen belediyeye cephesi bulunması dolayısıyla belediye tarafına konumlanması ve yolun yarı yarıya kullanılması koşuluyla uygun olacağı kanısındayım. Önümüzdeki yaz sezonu hedeflenerek konuyla ilgili Mimari Estetik Komisyonu ve İmar-Plan Bütçe Komisyonu ile ortak çalışma yapılmasını önemle arz ederim.”

TAKUNYACILAR VE SEPETÇİLER SOKAĞI ÖNERİSİ

İYİ Parti Erdek Belediye Meclis Üyesi İbrahim İlhan, ilçedeki Takunyacılar ve Sepetçiler sokakları ile ilgili olarak da şu önergeyi verdi:

“Erdek’te, turizm anlamında ünlenmiş Takunyacılar ve Sepetçiler Sokağı, geçmişteki popülaritelerini yitirmiştir. Bu sokağın, tekrar geçmişteki canlılıklarını artırmaları ve eskiden olduğu gibi hem ürün hem de sokakların görüntü anlamında zenginleştirilmesi ve günümüz koşullarına göre planlanıp hayata geçirilmesi konusunda sokakların esnafları ile ortak akılla hareket edilerek bir projenin uygulanması uygun olacağını düşünüyorum. Bu konuda gerekli çalışmanın yapılmasını saygılarımla arz ederim.”



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı