İlik nakli bekleyen hastalar için harekete geçme zamanı

İlik nakli bekleyen hastalar için harekete geçme zamanı

Mustafa Janberk ve tüm ilik nakli bekleyen hastalar için harekete geçme zamanı

Diyarbakır’da görev yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Cansu Yener Ağuş, 3 yaşındaki oğlu Mustafa Janberk’in kemik iliği yetmezliğine yakalandığını belirterek tüm Türkiye’ye bağışçı olmaları için çağrı yaptı.

Bir süre önce halsizlik ve ateş şikâyetiyle oğlunu doktora götüren anne Cansu Yener Ağuş, oğlunun ancak ilik nakli ile iyileşebileceğini öğrendi. Bunun üzerine harekete geçen Ağuş sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak, gerekli şartları taşıyanları bağışçı olmaya çağırdı. Türkiye’nin dört bir yanından destek gördüğünü belirten Cansu Ağuş: “İnsanlar kan verip fotoğraflarını yolluyorlar. ‘Bu kadar kolay mıymış? Keşke daha önceden bağışçı olsaydık’ diyorlar. Yalnızca Mustafa Janberk için değil, ilik nakli bekleyen tüm insanlar için çağrıda bulunuyorum. Bu hastaların tedavisi ancak uygun bağışçılardan elde edilecek kemik iliği nakli ile mümkün. Kesinlikle acısız, ağrısız bir işlem… Bir insanın hayatını kurtarmak sizlerin elinde” diyerek çağrıda bulundu.

               TEK ŞANSI İLİK NAKLİ

 Oğlunun tek şansının ilik nakli olduğunu belirten anne Cansu Yener Ağuş, “Oğlumun bugünkü tıp şartlarında herhangi bir tedavi şansı yok. Tek şansımız ilik naklinin yapılması. Bu yüzden kök hücre bağışına ihtiyacımız var. Siz bize yardım etmek isterseniz, bizim gibi annelere, bizim gibi çocuklara, bizim gibi umut bekleyen ailelere yardım etmek isterseniz hepinizi Kızılay Kan Merkezlerine bekliyoruz. Kızılay Kan Merkezlerinden vereceğiniz 3 küçük tüp kan ile kök hücre bağışçısı olabiliyorsunuz. Eğer bu kan uyum sağlarsa bir çocuğun hayatını yeniden, sıfırdan sağlıklı bir şekilde başlamasına sebep oluyorsunuz. Bugün bizim için dünya için hiç tanımadığımız bir yerden harekete geçip iyilik yapar mısınız?” diyerek herkesin yardımını istiyor.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli