İlk Kupa Valilikten

İlk Kupa Valilikten

Erdekli Atletler Balıkesir´de düzenlenen Valilik koşularında Kupa ve Madalyaları topladı.

 

27 Ekim 2015 Tarihinde Balıkesir´de yapılan ?Valilik Cumhuriyet Kupası Kros Yarışmaları´na? Erdek´ten katılan ?Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü? sporcuları yeni kurulan kulüplerine ilk kupalarını kazandırdılar.

Yarışmalara Kulüp Başkanı ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN, Kulüp Sekreteri Şehnaz SAVAŞ ve Kulüp Üyeleri ile birlikte küçük kız, küçük erkek, yıldız kız, yıldız erkek, genç kız ve genç erkek olmak üzere 6 takım 27 Sporcu ile katıldı.

Bu sporcular;

Ferdi sıralamalar bazında 2 tane birincilik madalyası, 1 tane ikincilik madalyası, 2 tane üçüncülük madalyası ve 1 tane de dördüncülük madalyası olmak üzere toplamda 6 Madalya kazanmışlardır.

Takım sıralamaları bazında ise 1 tane İl Birinciliği Kupası, 2 tane İl İkinciliği Kupası ve 2 tane de İl Dördüncülüğü Kupası olmak üzere toplamda 5 tane de kupa kazanmışlardır.

Sporculardan ferdi sıralamalar bazında ilk dörde girerek madalya kazanan 6 tane sporcumuz ilçemizi ve ilimizi temsil etmek 10 Kasım 2015 tarihinde Ankara´da yapılacak olan ?Büyük Atatürk Koşusu?na katılacaklardır.

Kulüp Başkanı Niyazi GÜLHAN yaptığı açıklamada; kulübümüz yeni, spor geçmişimiz eski.  Artık Erdek´te atletizm alanında Türkiye genelinde söz sahibi olan sporculardan oluşan bir kulüp vardır. Kulübümüz daha on gün önce (17 Ekim 2015) Antalya´da yapılan Ege Bölgesi 1. Kademe Kros Liginde yarışmaya katılarak Ege Bölgesi Dördüncüsü oldu. Bunun devamına denk gelen, 27 Ekim tarihinde Balıkesir´de yapılan ?Valilik Cumhuriyet Kupası Kros Yarışmaları?nın yeri de bizim için ayrı bir önem taşıyordu. Çünkü burada elde edilecek olan dereceler ile 10 Kasım´da Ankara´da yapılacak olan ?Büyük Atatürk Koşusu?na katılmak istiyorduk. Nitekim ilimizde yapılan bu yarışma sonucunda önemli dereceler elde ederek hem kulübümüze ilk kupalarını kazandırmanın, hem de 10 Kasım gibi anlamlı bir günde Ankara´da yarışacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Burada bizlere destek olan;  Erdek Kaymakamımız Sayın İsmail KARADAŞ´a, İlçe Spor Müdürü Sayın Erdem EREN´e, Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Üyelerine, değerli velilerimize, kulübümüzün ilk forma sponsorluğunu yapan Sayın Abdullah ÖZER Bey´e,  çocuklarımızın başarılırını Erdek Halkına aktararak sosyal, kültürel ve sportif gelişime katkı sağlayan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederim.

Ayrıca yarışmalara gidiş-geliş konusunda bizim için en büyük maddi yük olan ulaşım hizmeti konusunda, bize araç yardımında bulunarak büyük bir yükü omuzlarımızdan alan Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip UĞUR Bey´e de şahsım, sporcularım ve velilerimiz adına teşekkür ederim.

/resimler/2015-10/28/0928437976984.jpg

/resimler/2015-10/28/0929175790148.jpg

/resimler/2015-10/28/0929435790720.jpg

 

 



Anahtar Kelimeler: Kupa Valilikten
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu