İlk eylem bugün

İlk eylem bugün

Paşakent, Halk Eğitim Müdürlüğünün, İHL`ne dönüştürülmesine tepki sürüyor.

Paşakent, Halk Eğitim Müdürlüğünün, İHL`ne dönüştürülmesine tepki sürüyor.

Bir grup vatandaşın Paşakent mahallesindeki arsaya Halk Eğitim Müdürlüğü yapılması noktasında başlattığı çaba, önce Bandırma Kaymakamlığı`na lojman olması yönünde engellenmeye çalışılmış, Binanın tamamlanması ardından ise İmam Hatip Orta Okuluna dönüştürülmesi için gerekli tüm yazışmaların tamamlanması, Halk Eğitim istemindeki vatandaşların tepkisine neden olunmuştu.

Bu noktada yeni İlçe Milli Eğitim müdürü ile özel bir görüşme yapan eski Kent Konseyi Başkanı Dr. Selim Panç konuya ilişkin çevre beklentisini ilettiği İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu`nun ``Siz ne iş yapıyorsunuz?`` sorusuna, Panç ``Ben Doktorum...`` demesi üzerine Pircioğlu,``Ben sizin işinize karışıyormuyum, Herkes kendi işiyle meşgul olsun!...`` demesi üzerine ortam gerilmiş, Dr. Selim Panç`ta, ``Beyefendi ben makamınızda Doktor olarak değil, Bandırma Kent Konseyi Başkanı olarak bulunuyorum.`` demesi ile Halk Eğitim Merkezi Paşakent binası, İlçe Milli Eğpitim Müdürlüğü tasarrufu ile önünüzdeki Eylül ayında İmam Hatip Orta okulu olarak faaliyete geçmesi kesinleşmişti.

Başta Halk Eğitim Müdürlüğü yardım, yaşatma derneği çevresi olmak üzere, Paşakent`te çevre hanımlarının özlemle bekledikleri yetişkin eğitimine atölye ve derslik beklentisi, bugün saat 17.00 de yapılacak geniş katılımlı basın açıklaması ile eyleme dönüştürülüyor.



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false