İlk Kez “Engelli Dalış Eğitim Kampı” Düzenleniyor

İlk Kez “Engelli Dalış Eğitim Kampı” Düzenleniyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İş Birliği ile Türkiye’de İlk Kez “Engelli Dalış Eğitim Kampı” Düzenliyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen “Engelli Dalış Eğitim Kampı” başladı. 2021 yılını “Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Yılı” ilan eden ve çeşitli paydaşlarla topluma katkı sağlama anlamında önemli işlere imza atan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, engelli bireylerin sosyal hayatlarında değişiklik yapmak ve toplumda farkındalık yaratmak için düzenlediği “Engelli Dalış Eğitimi Kampı” etkinliği Erdek Meslek Yüksekokulunda teorik ve pratik dersler ile başladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celil Aydın ve Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Yalgın organizatörlüğünde gerçekleşen “Engelli Dalış Eğitim Kampı”nda Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda eğitim gören 11 engelli öğrenci, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Erdek Meslek Yüksekokulunda dalış eğitimlerini gerçekleştiriyorlar. Beş farklı engel grubundan bireylerin yer aldığı dalış eğitim kampı, içeriği itibariyle de Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Beş gün sürecek kampta farklı engel grubundan 11 engelli genç, teorik ve pratik dalış eğitimlerinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yapacakları "Zafer Dalışı" etkinliği sonrasında Türkiye'de ilk kez 'Engelli Dalış Brövesi' sahibi olacaklar.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı