İlk Mahsul Arpa Bandırma Borsasında İşlem Gördü

İlk Mahsul Arpa Bandırma Borsasında İşlem Gördü

Sezonun ilk hububat ürünü Bandırma Ticaret Borsasında işlem gördü

2020 yılı hasat sezonun ilk mahsulü arpa Bandırma Ticaret Borsası (BTB) elektronik satış salonunda satıldı.

Hasat sezonunun ilk mahsulü arpayı Doğruca Mahallesi’nden Zafer Güler adlı üretici getirdi. ilk mahsul arpa’nın 50 kg’ lık kısmı sembolik satışla kilosu 15 TL fiyatla borsa üyesi  Encin Zahirecilik – Bülent Encin tarafından satın alındı.

Geriye kalan 3.5 ton arpayı tonu Bin 254 TL ‘den  Sezgin Zahirecilik Ltd. Şti. yetkilisi ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin tarafından satın alındı.

İlk mahsulün satıldığı satış seansına AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldılar.

Hasat Sezonu İçin Tüm Tedbirleri Aldık.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin (sol başta) 2020 yılı hasat sezonunun hayırlı ve bereketli bir sezon olmasını dileyerek tüm ülke genelinde olduğu gibi borsanın  da Covid- 19 tedbirlerini aldığını belirtti

Sezgin “ ilk mahsulün gelmesi hepimizi heyecanlandırdı. İnşallah Bandırma ve bölgemiz için bereketli ve hayırlı olur. Bilindiği üzere tüm dünyada Covid 19 salgını ile mücadele sürmekte. Pek çok tedbirleri bütün dünya almış bulunmakta. Bizler de  kurum olarak çeşitli tedbirleri almak zorundayız. Ve bu tedbirleri hayata geçirdik. Bandırma satış salonu ülkemizin sayılı borsalarından biri. Çok az borsada olan sistemi biz burada yıllardır gerçekleştiriyoruz. Burada bir salon kültürü oluşmuş durumda.  Covid 19 tedbirleri sebebiyle önceki yıllara göre farklı önlemler alarak satışımızı gerçekleştireceğiz. Üreticilerimiz bahçedeki büyük ekrandan da satışı izleyebilecekler. Borsamız bölgemiz tarımı için büyük bir önem arz etmekte. Burada işlerin aksamaması için tüm tedbirleri üyelerimiz ve üreticilerimiz ile birlikte alacağız.” dedi.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli