İlk Millimiz Çetin Zeybek

İlk Millimiz Çetin Zeybek

1965’te, Bandırmaspor’un kurucuları arasında yer alarak, uzun yıllar, ‘‘genel kaptan’’ lık görevini sürdürdü.

1965’te, Bandırmaspor’un kurucuları arasında yer alarak, uzun yıllar, ‘‘genel kaptan’’ lık görevini sürdürdü.

   21 Kasım 1930’da,  Bandırma’da dünyaya gelen Çetin Zeybek, 10 Kasım 1990’da aramızdan ayrıldı. İlkokulu Bandırma, liseyi Balıkesir’de tamamlayıp, İstanbul Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi mezunu olan Zeybek, Balıkesir Lisesi’nde okurken, Balıkesir Karesi Takımı’nın formasını giydi. Ardından 1947’de Bandırma İdmanyurdu Gençlik’e transfer oldu. 1950-1954 yılları arasında, Türkiye 1. Profesyonel Ligi’nde yer alan güçlü bir takım olan Kasımpaşa’nın formasını giyip, kaptanlık yaptı. Kasımpaşa formasını giyerken, Milli Takım’a seçildi.

   1954 yılında, Milli Takım’ımızın İspanya ile oynadığı iki ‘Dünya Kupası Eleme Maçı’ ile ardından, Türkiye’nin ilk kez katıldığı, İsviçre’deki Dünya Kupası maçlarında iki kez Almanya ve bir kez de Güney Kore’ye karşı, 5 sırt numarasıyla oynayarak, 5 kez Milli oldu. İsviçre’de oynanıp, şampiyonluğu elde eden Almanya’nın, Türkiye ile oynayıp 7 – 2 kazandığı maçta sakatlanarak, futbola veda etmek zorunda kaldı.

   ‘‘Santrahaf’’ mevkiinde unutulmaz maçlara damga vuran Zeybek, İstanbul’da, Milli Takım’ımızın, İspanya’yı 1 – 0 yendiği maçta, İspanya’nın, Macar asıllı ünlü futbolcusu Kubala’ya adeta top göstermedi. 

   Futbolculuk ve özel yaşamı süresince, başarılı oyununun yanı sıra efendiliği ile de herkesin sevgi ve saygısını kazanan Zeybek, futbolu bıraktıktan sonra, 1965’te, Bandırmaspor’un kurucuları arasında yer alarak, uzun yıllar, ‘‘genel kaptan’’ lık görevini sürdürdü.



Anahtar Kelimeler: Millimiz Çetin Zeybek
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı