İlk Öğretim Haftası kutlandı

İlk Öğretim Haftası kutlandı

2020-2021 eğitim öğretim yılı Bandırma'da düzenlenen törenle kutlandı

2020-2021 eğitim öğretim yılı dolayısı ile Cumhuriyet alanında yapılan törene Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun'un yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ve daire müdürleri katıldı. Anıt'a çelenk sunulması ardından saygı duruşunda bulunuldu.

 Yeni Eğitim Öğretim Yılı nedeniyle Bandırma Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene katılan Belediye Başkan Tolga Tosun: “Pandemiden en çok etkilenenlerden biri de Eğitim Sistemimizde olmuştur. Bu zor süreci bir an önce atlatarak çocuklarımızın sıralarında eğitim almalarını arzu ediyoruz. Yeni Eğitim Öğretim yılımız kutlu olsun” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen ilçe milli eğitim müdürü Mutlu Aslan; "

"Yeni eğitim öğretim yılımızınilk haftasındayız. Bu sene salgın hastalığın gölgesinde olsa da eğitim öğretim senemize heyecanla, ümitle, coşkuyla başlıyoruz. Güzel ülkemizin geleceği olacak çocuklarımızadına dualarımız; salgının tamamen sona ermesi ile okulların eski günlerdeki cıvıltılı, neşeli, eğlenceli haline dönmesi yönündedir. İnşallah uzaktan eğitimle başladığımız bu sene, kademeli olarak tüm sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime geçeceğiz ve inşallah kıymetini derinden idrak ettiğimiz sınıflarımıza, sıralarımıza, derslerimize bir an evvel kavuşacağız. Değerli öğretmen arkadaşlarım ve eğitim camiası olarak bizler, heyecanla sınıflarımıza adım atacağımız günleri bekliyoruz. Aileler ve öğrencilerimiz kadar bizler de ümitlerimizi diri tutuyoruz.

İlköğretim haftası vesilesi ile şunu ifade etmek isterim ki ilçemiz geçen eğitim öğretim yılındasosyal kültürel etkinliklerde, sportif müsabakalarda, farklı yurtiçi/yurt dışı projelerde, akademik başarı anlamında, mesleki açılımlar ile ve pek çok ayrı başlıkta göz dolduran bir başarıya ulaştı. Okullarımız idarecilerimiz öncülüğünde ve öğretmenlerimizin gayreti ile her geçen gün çıtayı yükselttiler. Akademik olarak LGS ve YKS sınavlarında zirvelerde olmayı başardık. Çok farklı projelerde liselerimiz ulusal müsabakalarda boy gösterdiler. Kabul olunan projelerimizle altın çağımızı yaşadık. Meslek liselerimizin üretimleri bizleri fevkalade memnun etti. İlçemize yapılan eğitim yatırımları ile pek çok okul binamızı yeniledik, yenilerini açtık.

Hali hazırda 16 Anaokulumuz, 22 İlkokulumuz, 24 Ortaokulumuz, 22 Lisemiz, , 2 Özel Eğitim Okulumuz, Halk Eğitim Merkezimiz, Rehberlik Araştırma Merkezimiz, Bilim Sanat Merkezimiz, Öğretmenevimiz ve Mesleki Eğitim Merkezimizde öğretmeni, idarecisi, yardımcı personeli toplam 1.741 kişilik personelimiz ile eğitim öğretim senemize “Bismillah” diyerek başlıyoruz. Bu sene yeni başarılar yeni hedefler için daha fazla koşacağız.Ülkemiz için, milletimiz için, geçmişimiz ve geleceğimiz için, çocuklarımız içinher daim gayret etmeye Allah’ın izni ile devam edeceğiz. 

 Bu duygu ve düşüncelerle 2020-2021 eğitim öğretim yılının Bandırmamız ve ülkemiz için başarı ve mutluluklar getirmesi ümidiyle, başta çocuklarımız olmak üzere tüm Milli Eğitim camiasına, siz değerli velilerimize, öğrencilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.



Anahtar Kelimeler: Öğretim Haftası kutlandı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli