İlk ziyaret Kaymakamlığa

İlk ziyaret Kaymakamlığa

Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze'den Bandırma Kaymakamı Ali Mantı'ya Nezaket Ziyareti

Çanakkale Kara Savaşları`nın 99. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenlerine katılan Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze program sonrasında Bandırma Ticaret Odası DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Temsilciliği’nin daveti üzerine Bandırma ve bölgesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Gürcistan’ın önde gelen iş adamlarından Giorgi Iremadze, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özden Zeki Sever ve Oda DEİK Temsilcisi Hakkı Zakir İpek’in Büyükelçiye eşlik ettiği ziyarette Kaymakam Mantı ve eşi, Büyükelçi Koplatadze ve eşine günün anısına bir hediye takdim ettiler.

Büyükelçi ziyaretinde Gürcistan ve Türkiye’nin yürüttüğü stratejik ortaklık, ticari ve soysa-kültürel ilişkilerin seyri hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Ali Mantı Gürcü kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yoğun bir şekilde yer aldığı Güney Marmara bölgesinde hem sosyal hem ekonomik anlamda önemli gelişmelerin olduğunu, nüfusun ve ekonomik gelişimin sürekli arttığını ve Bandırma’nın gün ve gün büyüdüğünü ifade etti.

Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze Kaymakam Ali Mantı’ya Gürcistan’a yapılacak Bandırma’dan her türlü yatırım ve gerçekleştirilmesi düşünülecek iş ziyaretleri için destek sözü verirken Kaymakam ve saygıdeğer eşinin nazik kabulleri ve misafir perverlikleri için teşekkür etti. Büyükelçi günün hatırasına Kaymakam Ali Mantı’ya Gürcü Sanatının resim edildiği bir plaket takdim etti.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli