İlksen Kodal, Bandırma’da

İlksen Kodal, Bandırma’da

Bandırmalı eğitimci-sanatçı İlksen Kodal, tatilini geçirmek için İstanbul’dan Bandırma’ya geldi.

Bandırmalı eğitimci-sanatçı İlksen Kodal, tatilini geçirmek için İstanbul’dan Bandırma’ya geldi.

3 Eylül 1973’te, Bandırma’da doğan Kodal, kendisini keşfederek müzik dünyasına kazandıran müzik öğretmeni Atilla Kargün’ü rahmetle andığını, ayrıca Bandırma’daki bir diğer müzik öğretmeni Kubilay Titiz’in de kendisi üzerinde büyük emeği bulunduğunu belirtti.

Sonraki yıllarda çatısı altına girdiği Bandırma Musiki Cemiyeti ve Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda kendisini yetiştirdiğini vurgulayan Kodal, “İçimdeki Seslerin Şarkıları” albümünden sonra anne sevgisini dile getiren “Annemin Duası” ve sonra da “Öğretmen” isimli albümleri çıkardığını aktardı.

”Ey çocuk” isimli albümün de ön hazırlık çalışmalarını başlattığını belirten Kodal, sanat yaşamı boyunca desteklerini gördüğü, ders aldığı sanatçılar Fatma Gökten, Erol Sayan, Kutlu Payaslı, İnci Yaman, İhsan Özer, Ahmet Özhan, Turhan Taşan, Ebru Ekmekçioğlu’nu minnetle andığını, beğenerek dinlediği seslerin başında ise Melahat Gürses ve Emel Sayın’ın geldiğini açıkladı.

ÖNDER BALIKÇI’NIN GÜFTESİ

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı’nın güftesini yazdığı “Bir Sevdadır Bandırma” şarkısı-marşını besteleme çalışmalarının son aşamaya geldiğini vurgulayan İlksen Kodal, “Önümüzdeki eylül ayında eğer Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali”ne konser için davet edilirsem, bu şarkıyı sahnede de okuyacağım” dedi.

İyi derecede kemanın yanı sıra gitar ve piyano da çalan Kodal, “Doğum yerim Bandırma’yı çok seviyorum. Bandırma, kendi evlatlarına sahip çıkan bir kent” diye konuştu.

“ANILARDA BANDIRMA” DA YER ALMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı’nın hazırladığı “Anılarda Bandırma” kitabındaki 34 isim arasında yer almaktan çok mutlu olduğunun da altını çizen Kodal, “Önder Hocamın bu kitabında yer almak beni çok mutlu etti ve duygulandırdı. Bu kitap, benim ve ailem için çok değerlidir” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: İlksen Kodal Bandırma’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı