İLLER BANKASI YETKİLERİ BANDIRMA`DA

İLLER BANKASI YETKİLERİ BANDIRMA`DA

Kentimizin 21-22 Eylül 2011 tarihinde yaşadığı sel felaketi sonucunda oluşan hasarın tespitin belirlenmesi için İller Bankası yetkileri Bandırma`ya geldi. Yapılacak olan hasar tespit çalışmaları öncesi Belediye Başkanı Sedat Pekel ile bir araya gelen kurum yetkilileri yaşan afet ve sonrasında oluşan hasar konusunda görüş alış-verişinde bulundu.

Görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Pekel, hasar tespit çalışmalarının ardından halkımızın yaralarını saracağımız ekonomik desteğin en kısa sürede Bandırma Belediyesi`ne verilmesi gerektiğini söyledi. Pekel: "Bandırma`da 21- 22 Eylül tarihlerinde yaşanan sel sonrası oluşan hasarları ekiplerimiz tarafından tespit ederek oluşturduğumuz hasar dosyamızı valiliğe ulaştırmıştık. Sayın valimiz konuyla yakından ilgilenerek İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü harekete geçirerek hasarların bir kez daha devletin resmi kurum yetkililerinin incelemesi istedi. Bu nedenle dört arkadaşımız İller Bankası Bursa Bölge Müdürlüğünden gelerek gerekli incelemelerini yapacak. Bu incelemeden sonra iki beklentimiz var. İlki, bu hasarların özellikle merkezde yoğunlaşması nedeniyle işyeri ve ev sahiplerinin zararlarının bir an önce giderilmesi söz konusu. O nedenle de bize acilen maddi bir desteğin verilmesi gerekiyor" dedi.

"Altyapı yenilecek"

İller Bankasından gelecek olan destekle kentin altyapısında önemli çalışmaların yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Sedat Pekel, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Bunun dışında kentimizin yağmur kanalı ve kanalizasyon şebekesi çok uzun yıllardır kullanılıyor olması sonucunda ortaya çıkan bir takım problemlerden dolayı işlevini büyük oranda yitirmiş durumda. Yeni bir projeyle yenilerinin yapılması ve mevcutlarının da yenilenerek sağlıklı bir hale dönüştürülmesiyle ilgili bir projenin İller Bankası tarafından hayata geçirilmesi ile ilgili bir çalışma. Umuyorum ki sonuçları da istediğimiz gibi, kısa sürede ve ekonomik şekilde gerçekleşir."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli