İmamoğlu, Erdek Kültür Sitesi'ne destek verecek

İmamoğlu, Erdek Kültür Sitesi

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı: "Kapıdağ'a kıymayın!"

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

İMAMOĞLU ZİYARETİ

Geçtiğimiz çarşamba günü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ettiklerini belirten Yapakçı, şu bilgiyi verdi:

"Ekrem Bey'i, Balıkesir ilindeki 'Millet İttifakı'nın belediye başkanları ve CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural ile birlikte, Florya'daki çalışma ofisinde ziyaret ettik. Çok yararlı bir görüşme oldu. Sayın İmamoğlu'ndan, Erdek ile ilgili bazı taleplerde bulundum. Bunların başında, yıllardır yarım kalan Kültür Sitesi inşaatımız geliyordu. Ekrem Bey, daha önce Manyas Kültür Sitesi'nin yapımına destek verdiklerini belirterek, 'Erdek'teki Kültür Sitesi'nin yapımına doğrudan destek vermemiz mümkün değil, ancak iştirakçilerimiz aracılığıyla malzeme desteği sağlayabiliriz' dedi. Bu duyarlılığı için Ekrem Bey'e teşekkür ediyorum. Sayın İmamoğlu, çok pozitif, kibirsiz ve koltuğuna yakışan bir belediye başkanı."

Yapakçı, "Çuğra" bölgesinde yapımına yıllardır ara verilen kültür sitesi konusunda, bu yeri belediyeye başlayan Nerime Yüksel'in varislerinin açtığı mahkemeyi belediye olarak kazandıklarına işaret ederek, "Kültür sitesi binamızın yapımı konusunda hiçbir hukuki engel kalmadı. Şimdi, yarım kalan bu binanın statik denge kontrolleri Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından yapılıyor" diye konuştu.

                        PANDEMİ KONUSUNDA DURUMUMUZ İYİ

Belediye olarak, Covid-19 salgınının daha ilk çıktığı günlerden başlayıp, gerekli önlemleri aldıklarını, ilçe temizliğine büyük özen gösterdiklerini, cadde ve sokakları sık sık ilaçlı sularla yıkadıklarını belirten Yapakçı, şunları söyledi:

"Şu dönemde de bu konuda elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Kaymakamımız da bu konuda çok titiz ve duyarlı davranıyor. Yazlıkçılar nedeniyle, 15 Eylül'den sonra ilçemizde salgının artacağından endişe ediyordum. Neyse ki, beklediğimiz gibi olmadı. Erdek'imizde de, Kapıdağ'da da ciddi bir salgın görülmemesi sevindirici. Tabii ki, yine de tüm vatandaşlarımızın, başta maske, sosyal mesafe ve temizliğe titizlikle uymaları gerekiyor."

CADDE VE SOKAKLAR

Erdek’teki Cadde ve sokakların onarımları veya asfaltlanmalarının sürdüğüne dikkati çeken Yapakçı, şöyle konuştu:

"İlçemizdeki cadde ve sokakları ya onarıyoruz, ya da ihtiyaca göre asfalt yapıyoruz. Bu yollarımızın yapımına destek veren Karayolları Müdürlüğüne ve Bandırma Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Ancak önümüzdeki aylarda BASKİ, ilçemizde yeni bir arıtma tesisinin yapımına başlayacak. Yollar, yeniden bozulacak. Hatta doğalgaz hatlarının döşenmesinde yaşanan bozulmadan bile fazla bozulma meydana geleceğini tahmin ediyoruz."

                       DOĞALGAZ SÜRECİ ASKIDA

Erdek'e doğalgaz getirme çalışmalarının Covid-19 nedeniyle AKSA Şirketi tarafından askıya alınarak, iyice ağırlaştığına işaret eden Yapakçı, şunları söyledi:

"Covid-19 nedeniyle doğalgaz çalışmaları iyice ağırlaştı. Çuğra bölgesi ve Ocaklar Mahallesi'ne doğalgazın gelmesi, planlananın dışında gecikebilir. Bu bölgeler için yeni isale hatları yapılacak. İlgili şirket, şu anda ek abone talebi almıyor."

                                        KAPIDAĞ VE RES'LER

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, yenilenebilir enerjiye karşı olmadıklarını, ancak Kapıdağ'a yapılan çok sayıda Rüzgâr Enerji Santrali'ni(RES) de doğru bulmadıklarının vurgulayarak, şunları söyledi:

"RES'ler için Kapıdağ seçimi doğru değil. Buraya kurulacak RES'ler için Enerji Piyasası Denetleme Kurulu(EPDK), 2006 yılında lisans vermiş. İlk aşamada, İlhan Mahallesi sırtlarında 14 adet RES kurulmuş. Şimdi bu sayının 20'ye çıkarılması için de onay ve lisans verilmiş. RES'leri yapan şirket, Çevre Etki Değerlendirme(ÇED)Raporu'ndan kurtulmak için RES'ler konusunda parça parça onay ve lisans alma yoluna giderek, yasa ve yönetmeliklerin arkasından dolanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne, bu konuda bir araştırma önergesi verdim. Bunun üzerine, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu, inceleme için Kapıdağ'a geldi. Bu incelemede ben de hazır bulundum. Komisyon, RES'ler kurulurken, alınan lisanslara uygun hareket edilip edilmediği konusunda çalışma yaptı. RES'lerin, Kapıdağ'ın ekolojik sistemine, burada yaşayan hayvanlar ve bitkilere zarar verip vermediğine ilişkin hazırladığı raporu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sundu. Bu rapor, Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Sağlık Müdürlüğü'ne gönderildi."

Mühendis olarak enerjinin gerekliliğini çok iyi bildiğini vurgulayan Yapakçı, şöyle konuştu:

"Tabii, yenilenebilir enerjiye ihtiyacımız var. Ancak bunu elde edeceğiz derken, doğaya, çevreye zarar verilmemelidir. Bunların başında da Kapıdağ geliyor. Kapıdağ, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin kavşağında yer alan bir cennet. Dünyanın en çok oksijen üreten ikinci bölgesi olarak biliniyor. Çünkü başta kayın ormanları olmak üzere çok çeşitli bitki örtüsüne sahip. Defne, ıhlamur, kestane ağaçları çok bol. Biz de, belediye olarak bu konuda ciddi bir envanter çalışması içindeyiz. Balıkesir Üniversitesi'nden öğretim üyelerine, Kapıdağ'ın bitki atlası, endemik bitki örtüsü ile ilgili çalışmalar yaptırıyoruz. Bu çalışmalarımız, kitaba dönüştürülecek. Yetkililere sesleniyorum. Kapıdağ'a kıymayın!" ÖNDER BALIKÇI



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı