İMECE İLE YAPTIRILAN ATATÜRK BÜSTÜNÜN AÇILIŞI YAPILDI.

İMECE İLE YAPTIRILAN ATATÜRK BÜSTÜNÜN AÇILIŞI YAPILDI.

Manyas ilçesinin kırsal Peynirkuyu Mahallesine yaptırılan Atatürk büstü düzenlenen törenle açıldı.

 Manyas ilçesinin kırsal Peynirkuyu Mahallesine yaptırılan Atatürk büstü düzenlenen törenle açıldı.

Manyas ilçesinin kırsal Peynirkuyu Mahallesinde mahalkle halkından Sadettin Olpak’ın öncülüğünde  imece usulü ile yaptırılan Atatürk Büstünün açılışı ilçe protokolü ve mahalle halkının katılımı ile gerçekleştirildi. 

300 nüfusa sahip Peynirkuyu Mahallesinde ki köy konağının bahçesine yaptırılan Atatürk Büstünün açılışında konuşan Manyas Kaymakamı Emre Yeşil "Burada geçen yüzyılın başında yaptıkları ve söyledikleriyle Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretlerinin icraatlarına bakınca günümüzü nasıl aydınlattığını görüyoruz. 

Gazi Paşanın dediği gibi Vatanını en çok seven, görevini en iyi şekilde yapandır şiarıyla sözünü kendimize şiar edinerek, görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Gazi Paşanın bize hediyesi olan bu Cumhuriyete sahip çıkmak bizim en büyük vazifemiz ,en kutsal emanetimizdir. Bu programda bunun küçük bir nişanesi olsun." 

Daha sonra söz alan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin ise "Biliyorsunuz ! İki gündür Şehitlerimiz var, çok üzgünüz, onun için fazla laf etmeyeceğim, Şehitlerimize Allah'tan rahmet , ailelerine sabırlar diliyorum, onun için fazla laf etmeyeceğim. Ayrıca yararlılarımız var onlara da şifalar diliyor ,bu büstün yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." 

Daha sonra Atatürk büstünün açılışı gerçekleştirildi, açılışa AK Parti İlçe Başkanı Yücel Günay, CHP İlçe Başkanı Av. İsfendiyar Ülker, MHP İlçe Başkanı Nazmi Taşkın, İYİ Parti İlçe Başkanı Özcan Biçer, Balıkesir Türk Ocakları Başkanı Tahir Korucuoğulları ile  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Semih Keleş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İhsan Pilaz, Çerkez Derneği Başkanı Aytunç Honca katıldılar. Açılış sonrası konuklara yemek ikramı yapıldı.    Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı