İMKÂN VERİLİRSE BÜYÜK İŞLER BAŞARIRLAR

İMKÂN VERİLİRSE BÜYÜK İŞLER BAŞARIRLAR

VALİ YAZICI; "HEM VİCDANİ HEM DE SOSYAL BİR SORUMLULUKTUR, DEVLET OLARAK YANLARINDAYIZ."

İMKÂN VERİLİRSE BÜYÜK İŞLER BAŞARIRLAR
Vali Ersin Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Ersin Yazıcı, Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, engellilerin yaşamını kolaylaştırma adına toplumun bütün kesimlerine görevler düştüğünü belirtti.
Engelliliğin bir eksiklik ve noksanlık olmadığına vurgu yapan Vali Yazıcı, imkân verildiği takdirde hayatın birçok alanında onların da büyük işler başarabileceklerine yürekten inandığını dile getirdi.
TÜM İNSANLIĞA DUYURMAK İSTİYORUZ
Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkânı sağlayarak onları üretken ve verimli hâle getirebileceğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Engelli vatandaşlarımızın engeli olmayan insanlar gibi temel hak ve özgürlüklerinin olduğunu, onların da en güzel şekilde yaşama haklarının bulunduğunu bir kez daha tüm insanlığa duyurmak istiyoruz. Hızla değişen ve gelişen dünyamızda son dönemlerde, ülkemizde engelliler konusunda çok önemli adımlar atıldığı ve gelişmelerin kaydedildiği bir gerçektir.  Engelli bireylere yönelik yapılan bu çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesiminden bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir." dedi.
 
ÖNEMLİ BAŞARILARA ŞAHİT OLDUK
Engelli vatandaşların desteklenmeleri halinde neler başarabildiklerini, çok farklı alanlarda önemli başarılara şahit olduklarını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Engelli vatandaşlarımızın gün geçtikçe toplumda önemli başarılara ve saygın projelere imza atması bu konudaki ortak bilinç ve dayanışma duygusunun ve toplumda gittikçe artan uzlaşı ruhunun bir yansımasıdır. Engellilere destek verildiğinde başaramayacakları hiçbir şey yoktur." dedi.
HEM VİCDANİ HEM DE SOSYAL BİR SORUMLULUKTUR
Hayatı paylaşmak için engel olmadığını ifade eden Vali Yazıcı, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, hemşehrilerimizi, engellilerimize karşı; daha bilinçli, daha duyarlı, dahası sorumlu bir anlayışla, yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını kendi sorunlarımız bilerek, yaşamaya davet ediyorum. Bu anlamda gerek kamu kurumlarının, gerek sivil toplum kuruluşlarının, gerekse bireysel olarak tüm vatandaşların engelli vatandaşlarımızın bu gayretine destek olmaları, çalışmalarına ortak olmaları ve hayatlarını kolaylaştırmaları hem vicdani hem de sosyal bir sorumluluktur." dedi.
DEVLET OLARAK HER AN YANLARINDAYIZ
Türkiye´de son dönemlerde engelliler konusunda önemli adımlar atıldığını belirten Vali Yazıcı, "Devlet olarak, engelli bireylerin tüm yaşamsal aktivitelerinde kendilerine hayatı kolaylaştırıcı çalışmaları tam bir diyalog ile gerçekleştireceğimizi belirtirken, herkesin her an engelli olabileceği gerçeğinden hareketle tüm vatandaşlarımızın duyarlılığıyla engellilerimize ilgisini esirgemeyeceğine inanıyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engellilerimize sağlık, mutluluk ve engelleri aşma azmi diliyor, engellilerimize fedakâr aileleriyle birlikte sevgilerimi, onlara hassasiyet gösterip hizmet eden kurum ve kuruluşlara da şükranlarımı sunarım." dedi.


  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli