İmralı Öcalan`ın başına yıkılabilir (İrfan Aydınoğlu)

İmralı Öcalan`ın başına yıkılabilir (İrfan Aydınoğlu)

Marmara Denizi` ndeki en küçük adalardan birisi olan İmralı Adası yaklaşık 10 kilometrekarelik bir alanı kapsamaktadır.
İmralı`da mübadele`ye kadar Rumlar yaşadı. Balıkçılık ve tarım ile uğraşan Rumların buradan taşınması üzerine ada uzun bir süre boş kaldı.
İmralı 1935 yılında Türkiye` nin ilk yarı açık cezaevine dönüştürüldü.  İmralı ismi daha sonra cezaevi ve Yassıada yargılamaları sonucu ölüm cezasına çarptırılan dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan` ın cezasının infaz edilmesiyle özdeşti. 1999 yılında Abdullah Öcalan` nın adaya getirilmesi ile buradaki mahkumlar başka yerlere nakledildi. Şu an adada Abdullah Öcalan ile birlikte sadece görevliler bulunuyor. Bırakın İmralı` ya gitmeyi, birkaç km. yakınına bile yaklaşmak mümkün değildir. Hatta adadaki yasağın boyutu öyle gelişmiş durumdaki Google Earth` de cezaevi, askeri tesisler ve kritik noktalar bile sansürlenmiş durumdadır. İmralı` ya balıkçıların bile yaklaşması yasaktır. Yani bu şartlar altında kuş olsanız bile İmralı` ya konamazsınız. Fakat hiç kimsenin hesaba katmadığı, öyle yasak filan dinlemeyen doğal bir fenomen bize bir sürpriz yapabilir. Bu fenomeni aslında hepimiz çok yakından tanıyıp biliyoruz ve ondan çok korkuyoruz.  

17 Ağustos 1999 tarihinde çok iyi korunup giriş çıkış yapmak yasak olmasına rağmen Gölcük` deki Donanma Komutanlığı` na girmiş, Kahraman Türk Ordusu` na bugüne kadar hiçbir düşmanın yapamadığını yapmış, saniyeler içinde 420 askeri personelimizi şehit edip donanma komutanlığını harabeye çevirmişti. Bunu yapan insan üstü güç Kuzey Anadolu Fayı` nın Gölcük sagmentini kıran 7,8 büyüklüğündeki depremdi.

İşte aynı insan üstü güç ( Dünya` nın süpergücü ABD` nin emirlerine bile hiç aldırış etmeksizin ) İmralı Adası` nın 3-5 km. kuzeyinden geçen İmralı segmentini ya da İmralı Fayı` nı saniyeler mertebesinde kırarak İmralı Cezaevi` ni terörist başı Apo` nun başına yıkabilir.

İmralı Fayı derken yeryüzünde düzenli bir fay kırığı ile özdeşleşmeyen hayalet bir faydan söz ediyorum. Ne yazık ki eğer bu tasarımsal hayalet fay gerçek ise, o zaman Türkiye` nin en güçlü fay segmentlerinden birisi ile karşı karşıya kalıyoruz demektir. İmralı Fayı, 17 Ağustos 1999 Doğu Marmara Depremi` nde kırılmanın sona erdiği Çınarcık açıklarından başlayıp İmralı Adası` nın yakınlarına ulaştıktan sonra Bandırma ve Erdek Körfezleri` nin oluşturduğu Kapıdağ Yarımadası kıstağında karaya giriş yaparak Edincik Fayı` na bağlanan ve karada da devam ederek Ege Denizi` ne kadar uzanan Yalova-Truva Fayı` nın bir segmentidir. Yani bu fayın bir parçasıdır.

Yakından izleyenlerin bildiği gibi son yıllarda Bandırma ve Erdek Körfezleri` nde aşırı deniz çekilmeleri yaşanmaktadır. Bir yerlerde düşeyde 40-50 cm. yi bulan aşırı deniz çekilmeleri veya yükselmeleri yaşanıyorsa bu çekilmelerin yer bilimciler tarafından acilen mercek altına alınıp araştırılıp-incelenmesi gerekmektedir. Çünkü bu durumda deniz çekilmelerinin maksimum olarak ölçüldüğü Bandırma Limanı ve Erdek-Düzler civarından karaya giriş yaparak Edincik Fayı` na bağlantı yapan fay büyük bir olasılıkla depremsiz yavaş sürüklenim yapmakta ve bu depremsiz yavaş sürüklenim sonucunda yakın civarındaki deniz tabanı da deformasyona uğratıp yamulmakta, düşey salınımlar yapabilmektedir. Sonunda bir deprem ile fay kırıldığında bu salınımlar da duracaktır.

Bandırma Limanı ve Erdek-Düzler` deki aşırı deniz çekilmelerinde aslında çekilen denizdeki su seviyesi değil depremsiz yavaş sürüklenim yapan deniz tabanının bu yamulma esnasında yükselmesidir. Bu olayın tam tersi de yani deniz suyu seviyesi yükselmesi de meydana gelebilir. Fakat deniz seviyesinin yükseldiğini tespit etmek çok zordur, bu durumu sahilde yaşayanlar bile eğer çok fazla dikkat etmezlerse fark etmeyebilirler. Çünkü denizin eski sahil çizgisi artık denizin içinde kaldığından kumsal hemen aşındırılır. Fakat deniz seviyesi düşümlerinde eski sahil çizgisi kabak gibi açıkta kaldığından bunu herkes fark eder.

Eğer deniz suyu seviyesi yükselmelerine örnek vermek gerekirse, 12 Kasım 2010 tarihinde Erdek Körfezi` nde bulunan Denizkent sahillerinde bir metreyi geçen su basması olayı yaşanmıştır. Deniz suyu, sahilden 200 metre uzakta bulunan bir basketbol sahasını sular altında bırakmıştır. Fakat Denizkent yazlık sitelerin bulunduğu bir yer olduğu için bu durum çok az sayıdaki şahit tarafından görülebilmiştir.

Son yıllarda Edincik Fayı üzerinde ve Bandırma Körfezi` nde sürekli olarak küçük fakat anlamlı depremcikler oluşmaktadır. 1 Nisan 2011 tarihinde Bandırma` da yapılan Bandırma ve Deprem konulu panele konuşmacı olarak katılan deprem uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu` da bu konuya dikkat çrekmişti.

Gündoğdu : " Marmara Denizi` ndeki Kuzey Anadolu Fay Hattı` nın batı bölgesine doğru yoğun depremlerin olduğunu görüyoruz. Ancak İstanbul` un alt tarafındaki alanda ( Güney Marmara ) büyük bir sismik boşluk var. Burada adeta kırılacak fayı depremler çizmiş durumda, Güney Marmara` da Çan, Gönen, Erdek arasındaki depremlerde anormal boşluklar olduğunu ve bu bölgelere dikkat edilmesi gerektiğini söylemişti.

Bandırma ve Deprem konulu panele konuşmacı olarak katılan diğer panelist Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü`nden Doç. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ise Erdek` te deniz çekilmesinin gözlendiği alanda ( Düzler Mevki ) fayda hareket görüldüğünü belirterek, bölgenin GPS gözlemleriyle iyice incelenmesi gerektiğini söylemişti.

Bandırma ve Erdek Körfezleri` nin oluşturduğu Kapıdağ kıstağındaki deformasyon ( yamulma ) ayrıca jeodezik ölçümler ile de tespit edilmiştir. Aynı zamanda bu civarda son yıllarda meydana gelen depremcikler bir deformasyon koridoru oluşturmaktadır.

İmralı Adası` nın kuzeyinden geçen İmralı Fayı` nın bir kısmını oluşturduğu Yalova-Truva fayı varlığını Marmara Denizi` nde meydana gelen depremlerin dış merkezleri ile de belli etmektedir. Yalova Truva Fayı konusu tam bir bilmecedir. Söz konusu fayın büyük bir stress altında olması gerekir. Ancak bu gerilimin bir tetikleme yapabilecek değerlere kadar ulaşıp-ulaşmadığı bilinememektedir. Bu segmentin tam da birbirine bitişik Orta Marmara Segmenti ile Adalar Segmenti bitişik segmentlerinin, "s" dalgalarının etki alanı içinde olmasıda onu olası bir deprem üretebilecek segmentlerden biri haline getiriyor. Diğer taraftan bu segmentin, Kapıdağ kıstağını geçip de sıçramalı olarak Edincik fayı, Çifteçeşmeler Fayı, Sarıköy fayı, Çan-Etili Fayı ile batıda Ege Denizi` ne kadar bağlantı yapması olasılığı mevcuttur.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli