"İndirim yetmez zamları geri alın"

CHP Başkanı Dr. Selim Panç, “Zamların Tümüyle Geri Alınması İle İlgili Başlattığımız Hukuksal Süreç Devam Etmektedir!”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bilindiği üzere kırsal mahallelerde suya %300’ün üzerinde zam yapmış, bu zam ile kapısının önündeki iki karış bostanını eken; birkaç baş hayvanını besleyen yurttaşımızın belini adeta bükmüştü. Mayıs ayında yapılan tarife değişikliği sonrası faturaları gelen yurttaşlarımız adeta soygun düzenine teslim olmuştu.
“İndirimler Yetersiz, Zamlar Tümüyle Geri Alınmalıdır!”
Grubumuzun baskısı ve çağrıları sonucunda geri adım atmak zorunda kalan Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi tarafından oy çokluğuyla alınan kararla kırsal mahallelerde 15 tona kadar 0,96 TL olan su, 30 tona çıkarıldı, fiyat sabit kaldı.
Önceki tarifede 16-30 ton arası 7,80 TL olarak belirlenmişti.
Yeni tarifeyle 70 tona çıkarıldı ve fiyatı 3,66 TL’ye indirildi.
Yine eski tarifede 31 ton ve üzerindeki tüketim için 11,70 TL ödenirken, yeni kademede 71 ton ve üzeri 6,80’e çekildi.
Tarım, hayvancılık ve bahçe sulamalarıyla ilgili tarifede değişiklik yapılmadı.

“Zamların Tümüyle Geri Alınması İle İlgili Başlattığımız Hukuksal Süreç Devam Etmektedir!”
Grubumuz ile birlikte bu tarife zamlarının geri alınması için önerge vermiş, acil toplantı çağrısında bulunmuştuk. Akabinde süreç ile ilgili yasal süreç de başlatmıştık. Açıkça ifade ediyoruz ki bu tarife indirimleri yeterli değildir! Tarife eski haline geri dönene, zamlar tamamen geri alınana kadar yapılan bu değişiklikler ağza bir parmak bal çalmaktır ve bu anlayışla uzlaşma şansımız yoktur.

Zamlar ile ilgili başlattığımız hukuksal süreç devam etmektedir ve kamu yararına bu sürecin tamamlanacağına, zamların hukukla geri alınacağına dair de inancımız tamdır.
“Zam Yoksa Tasarrufu Mu Geri Aldılar?”
Bu zamların kırsalda yaşayan insanlarımıza zulüm anlamına geldiğini ifade ettiğimizde de birileri çıkıp bu durumun zam olmadığını, halkı yanlış bilgilendirdiğimizi faturaları fahiş fiyatla gelen yurttaşlarımızı hiçe sayarak dile getirmişti. Hem kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı hem de açıkça bin liraları bulan faturaları kulağının üzerine yatınca yok olacak sanan bu hastalıklı bakış açısı, kendi yönettikleri belediyenin baskımız ile zamları geri alınmak zorunda kalmasıyla yalanlanmış olmuştur.

Ortada zam yoksa geri alınan nedir? Ortadaki zam değil iddia ettikleri gibi tasarruf ise, zam değil tasarruf mu geri alınmıştır? Fahiş gelen faturaların sorumlusu %300’ün üzerinde zam veren siyasal anlayışları mıdır yoksa kırsalda yaşayan vatandaşlarımız mıdır?
“Market Etiketinde Fırsatçılık Arayanlara Büyükşehir Belediyesi’ni İhbar Ediyoruz!”
Hayat pahalılığının sorumluluğunu asla almayan, ekonomiyi yönetmeyi beceremeyen, yabancı paranın fırlamasına karşı koyamayan öte yandan da şatafatlı israf saraylarında yaşamayı kendilerine hak gören siyasi anlayış artık piyasa fiyatlarını teftiş ederek fırsatçılık yapanları tespit etme çalışmasına başladığını beyan etti. Bu anlamda AKP Genel Başkanı Erdoğan’da fırsatçılık yapanların ihbar edilmesi çağrısında bulundu.

Biz de buradan ihbar ediyoruz! Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin su zamları açıkça fırsatçılıktır! Beceremediğiniz ekonomi yönetiminin faturasını halka çıkartmaktır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu tarife sistemi ve zam-zulüm anlayışının denetlenmesini, bu fırsatçılığın bedelini kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın değil, zamları yapanların ödemelerini istiyoruz!

Eğer bu fırsatçılığa göz yumulacaksa, ilk seçimde kendilerini tarihin çöp sepetine gönderip; AKP’nin ve ortağının Zam-Zulüm anlayışına asla geçit vermeyeceğiz!

Dr. Selim Panç
CHP Bandırma İlçe Başkanlığı



Anahtar Kelimeler: "İndirim yetmez zamları "
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı