İndirimli kartlarını aldılar

İndirimli kartlarını aldılar

65 Yaş ve üzeri 750 vatandaş kent içi toplu taşıma araçlarından %50 yararlanmak için başvuruda bulundu.




Bandırma
Belediyesi tarafından 65 Yaş ve üzeri vatandaşlarımızın kent içi toplu taşıma araçlarından % 40'lık indirimle faydalanmalarını sağlayan indirimli biniş kartı uygulaması devam ediyor.

Vatandaşlar uygulamaya büyük ilgi gösterirken Belediye Halk Masasına toplam 750 vatandaşımız başvuruda bulunarak bu hizmetten faydalandı.



Başvurular devam ediyor.


İndirimli biniş kartından faydalanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza indirimli biniş kartlarını Bandırma Belediyesi Başkanlık makamında takdim eden Belediye Başkanı Sedat Pekel, bu uygulamanın kendilerine verilen manevi desteği göstermek açısından önemli bir uygulama olduğunu ifade etti. Pekel, indirimli biniş kartlarına başvuruların sürdüğünü söyledi.



Bu hizmetten 750 vatandaşımız faydalandı

Pekel: Yeni yıl ile birlikte başlattığımız 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın kent içi toplu taşıma araçlarından % 40'lık indirimle faydalanmalarını sağlayan İndirimli Biniş Kartı uygulaması devam ediyor. Vatandaşlarımız bu uygulamaya büyük ilgi gösterdi. Uygulama kapsamında şu ana kadar Belediye Halk Masasına başvuran toplam 750 vatandaşımıza İndirimli Biniş Kartlarını teslim ederek bu hizmetten faydalandı” dedi.



Bu uygulama ilk Belediye Başkanlığımda ücretsiz bir uygulamaydı.

Ulaşım işlerinin Belediye'ye ait olduğu ilk Belediye Başkanlığı döneminde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ücretsiz olarak bu hizmetten faydalandıklarının altını çizen Pekel, sonrasında devlet politikaları nedeniyle Ulaşım İşleri'nin özelleştirildiğini ve uygulamaların ortadan kaldırıldığını söyledi.



Pekel: İlk Belediye Başkanlığımda Bandırma Belediyesi olarak ulaşım ve taşıma işini yaptığımız dönemde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanmalarını sağlamıştık. Ancak bizden sonraki yönetimler zamanında devlet politikası gereği birçok hizmet gibi ulaşım işleri de ne yazık ki özelleştirildi. Ulaşım Hizmetleri, 2006 Haziran ayında başlatılan ve 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girerek geçtiğimiz belediye yönetimi tarafından da 5 trilyon karşılığında da özelleştirilen bir hizmet oldu. Geçmişte yaptığımız uygulamaların ışığında sizler gibi birçok büyüğümüzden gelen talepler doğrultusunda Belediye olarak halkımızın taleplerine kayıtsız kalmadık ve Ulaşım Aş ile ortak hareket ederek bu uygulamayı başlattık. Bu uygulama 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza sadece %40'lık bir indirim sağlamayacak. Onun dışında diğer normal vatandaşlarımızın otobüs değiştirerek bindikleri 2.bir otobüste ödenen % 50 oranında ödediği ücreti de ödemeyecekler” dedi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, konuşmasının ardından İndirimli Biniş kartı sahiplerine kartlarını verdi.









mehmet
12.02.2013 13:37:42
bedava yapmanız gerekirdi bizler onların sayesinde ayakta duruyoruz ve de durmakta devam edeceğiz onlar daha bir çok şeyi hakediyor burda bursaya giden fakulteye birçok yaşlı insanımız var onlara bir gün seçip ücretsiz bi otobüz temin edinki sizi daha cok sevelim başkanım

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli